Centrum voor Taal en Onderwijs ondersteunt ​ 8 Vlaams-Brabantse scholen met taalstimulering in de klas

GLS De Klimop uit Schepdaal, GVBS De Droomgaard uit Sint-Katherina-Lombeek, Pastoor De Clerckschool uit Veltem-Beisem, GBS De Hazensprong uit Haasrode GBS Vossem, VBS Gelrode, VBS Sint-Joris uit Sint-Joris-Winge en De Kleine Toekan uit Schaffen zijn dit schooljaar, met de steun van de provincie Vlaams-Brabant, geselecteerd om in het ondersteuningstraject van het Centrum voor Taal en Onderwijs (KU Leuven) te stappen. ​

Hoe zorg je voor meer talige interactie in de klas? Hoe verbeter je het begrijpend lezen? Of hoe geef je taalzwakke of stille leerlingen meer (taal)leerkansen? Deze en andere vragen worden op niveau van de school behandeld in het begeleidingstraject van het Centrum voor Taal en Onderwijs van de KU Leuven. ​

“We stimuleren niet alleen taal via praktijksessies, vaardigheidstraining, intervisie en schoolondersteuning”, zegt Pandora Versteden van CTO. “We hebben ook extra aandacht voor het beleidsvoerend vermogen van de school zodat de nieuwe visie op taalbeleid door iedereen op school gedragen wordt.”

“We zijn blij om deel uit te maken van dit traject”, zegt Sara Van der Straeten van school De Klimop uit Schepdaal. “Vooral omdat het traject kijkt naar de noden van de school zelf en zoveel mogelijk werkt op maat. Ook de uitwisseling met de andere scholen uit het traject zorgt voor vele interessante inzichten.”

“Deze 8 scholen zijn de vierde reeks basisscholen die deze kans krijgen. In totaal hebben we reeds 32 scholen verder geholpen om hun taalbeleid op school krachtiger te maken. Hiervoor geven we het Centrum voor Taal en Onderwijs een subsidie van 56.425 euro voor twee schooljaren”, besluit Gunther Coppens, gedeputeerde voor onderwijs.

Gedeputeerde Gunther Coppens aan school De Klimop in Schepdaal.
Gedeputeerde Gunther Coppens aan school De Klimop in Schepdaal.


Meer info:
Traject expert taalpraktijk | Provincie Vlaams-Brabant (vlaamsbrabant.be)

 

Gunther Coppens

Gedeputeerde, Provincie Vlaams-Brabant

Pandora Versteden

Wetenschappelijk medewerkster, Centrum voor Taal en Onderwijs (KU Leuven)

Sara Van der Straeten

School De Klimop Schepdaal

Evelien Vanhelmont

Dienst onderwijs, Provincie Vlaams-Brabant

Frank Ilsbroux

Persverantwoordelijke, Provincie Vlaams-Brabant

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

[email protected]

www.vlaamsbrabant.be