Cargovil creëert nieuwe jobs in het beheer van en logistiek op het bedrijventerrein

Provincie investeert in doorstroming werknemers sociale economie naar regulier circuit

De provincie Vlaams-Brabant geeft een  subsidie van 25.000 euro aan vzw Cargovil. Cargovil gaat hiermee de doorstroming  bevorderen van werknemers uit de sociale economie naar de reguliere economie. Ze doet dit via de creatie van jobs die de kwaliteit van het bedrijventerrein in Vilvoorde, Zemst en Grimbergen verhogen en via logistieke jobs.

Cargovil vzw verenigt bedrijven, de gemeentebesturen van Zemst, Vilvoorde en Grimbergen, en POM Vlaams-Brabant.  Ze onderneemt acties om het bedrijventerrein en de omgeving te beheren en te verduurzamen.
Met de 25.000 euro van de provincie Vlaams-Brabant  gaat vzw Cargovil het komende jaar de doorstroming bevorderen van werknemers uit de sociale economie naar de reguliere economie. Ze investeert in jobs die de kwaliteit van het bedrijventerrein verhogen, onder meer in  onderhoud en groenbeheer, maar ook in logistieke jobs, een sector waarin veel bedrijven op Cargovil actief zijn.

‘Met dit project komen sociale economie, duurzame ontwikkeling en duurzaam beheer van de bedrijvenzone Cargovil samen’, zegt Ann Schevenels, gedeputeerde voor economie. ‘De sociale economie, die we als streekmotor reeds lang ondersteunen, biedt mensen met een zekere afstand tot de arbeidsmarkt, kansen om een job uit te oefenen. Doorstroming naar de reguliere arbeidsmarkt is voor velen onder hen een ambitie. In de praktijk blijkt dit niet altijd makkelijk. Maar via dit project willen we de bedrijven uit de sociale economie en de bedrijven op Cargovil de kans bieden om hier samen werk van te maken’.

 

Ann Schevenels

Gedeputeerde voor economie, Provincie Vlaams Brabant

Tom Vanquaethem

Dienst Economie, Provincie Vlaams Brabant

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

info@vlaamsbrabant.be

www.vlaamsbrabant.be