Burgemeesters van Kraainem en Bever leggen eed af

Vandaag legden Bertrand Waucquez, als burgemeester van Kraainem, en Dirk Willem, als burgemeester van Bever, hun eed af in handen van provinciegouverneur Lodewijk De Witte. 

In Vlaams-Brabant werden tot op heden 60 burgemeesters, voorgedragen na de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober, door Vlaams minister Liesbeth Homans, benoemd.
58 van de 65 legden reeds hun eed af in handen van provinciegouverneur Lodewijk De Witte.

Vandaag legden 2 bijkomende burgemeesters hun eed af.
Het gaat om Bertrand Waucquez als burgemeester van Kraainem en Dirk Willem als burgemeester van Bever.

Kraainem

Bij de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober heeft de partij ‘Kraainem-Unie’ een coalitie gesloten met de partij ‘LB’.
Beide partijen hebben Bertrand Waucquez voorgedragen als kandidaat-burgemeester.

Vlaams minister van Binnenlands Bestuur, Inburgering, Wonen, Gelijke Kansen en Armoede-bestrijding, Liesbeth Homans, heeft hem op 13 februari benoemd.

Bertrand Waucquez is geboren op 3 oktober 1960.

Hij was raadslid in Kraainem van 2012 tot 2018.
 

Bever

Bij de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober heeft de partij ‘Thuis in Bever’ één zetel meer gehaald dan de enige tegenpartij ‘Open voor de Mens’.
De partij ‘Thuis in Bever’ heeft voor het eerste deel van deze legislatuur Dirk Willem voorgedragen als kandidaat-burgemeester. Hij zal voor de periode 2022-2024 worden opgevolgd door partijgenoot Kristof Cattie.

Vlaams minister van Binnenlands Bestuur, Inburgering, Wonen, Gelijke Kansen en Armoede-bestrijding, Liesbeth Homans, heeft Dirk Willem op 20 februari benoemd.

Dirk Willem  is geboren op 4 september 1963.
Hij was reeds schepen in Bever van 2012 tot 2018.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lodewijk De Witte

Provinciegouverneur Vlaams-Brabant

Roger Reynaerts

Agentschap Binnenlands Bestuur

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

info@vlaamsbrabant.be

www.vlaamsbrabant.be