Burgemeesters Affligem, Holsbeek en Zaventem legden eed af

Op 3 januari legde 3 Vlaams-Brabantse burgemeesters de eed af in handen van provinciegouverneur Lodewijk De Witte. Het ging om Walter De Donder van Affligem, Hans Eyssen van Holsbeek en Ingrid Holemans van Zaventem.

In Vlaams-Brabant werden tot op heden 57 burgemeesters, voorgedragen na de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober, door Vlaams minister Liesbeth Homans benoemd. 50 legden reeds op 21 december en 2 januari hun eed af in handen van provinciegouverneur Lodewijk De Witte.

Vandaag volgen 3 bijkomende burgemeesters. Het gaat om Walter De Donder van Affligem, Hans Eyssen van Holsbeek en Ingrid Holemans van Zaventem.

In de 6 faciliteitengemeenten Drogenbos, Kraainem, Linkebeek, Sint-Genesius-Rode, Wemmel en Wezembeek-Oppem werden nog geen burgemeesters benoemd omdat voor hen de voordracht van een kandidaat-burgemeester eerst nog moet worden bevestigd op de installatievergadering van de nieuwe gemeenteraad, begin januari 2019.


Meer informatie over een aantal burgemeesters:

AFFLIGEM

In Affligem hebben Lijst Burgemeester en Open2040 een coalitie gesloten. Walter De Donder (Lijst Burgemeester) is benoemd tot burgemeester.
Walter De Donder, geboren op 12 juli 1961 in Aalst, is zaakvoerder-auteur.
Hij was gemeenteraadslid van 2001 tot 2006, schepen van 2007 tot 2010 en sinds 2011 burgemeester.


HOLSBEEK

In Holsbeek hebben CD&V Holsbeek, Groen en Open Vld een coalitie gesloten. Hans Eyssen (CD&V Holsbeek) is benoemd tot burgemeester.
Hans Eyssen, geboren op 26 augustus 1966 in Holsbeek, is economist.
Hij is gemeenteraadslid sinds 1989 en burgemeester sinds 2001.


ZAVENTEM

In Zaventem hebben Open Vld en CD&V een coalitie gesloten. Ingrid Holemans (Open Vld) is benoemd tot burgemeester.
Ingrid Holemans, geboren op 25 mei 1956 in Etterbeek, is gewezen leraar en bediende.
Zij was schepen sinds 1988, eerste schepen sinds 2013 en burgemeester sinds juli 2016.

 


 

 

Lodewijk De Witte

Provinciegouverneur Vlaams-Brabant

Roger Reynaerts

Agentschap Binnenlands Bestuur

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

info@vlaamsbrabant.be

www.vlaamsbrabant.be