Buitenlandse diplomaten brengen bezoek aan provincie Vlaams-Brabant

Op zaterdag 9 juni bracht een delegatie van een 50-tal buitenlandse diplomaten uit de 5 continenten een officieel bezoek aan de provincie Vlaams-Brabant. De delegatie ontdekte, onder begeleiding van provinciegouverneur Lodewijk De Witte, de provinciehoofdstad Leuven en bracht een bezoek aan het innovatieve Health House en de Leuvense universiteitsbibliotheek.

De provincie Vlaams-Brabant staat in nauw contact met buitenlandse vertegenwoordigers in Brussel, één van de grootste diplomatieke centra in de wereld. Smart Hub Vlaams-Brabant, het provinciale, innovatieve speerpuntenbeleid, zet immers sterk in op internationalisering’.

Zo werden reeds banden aangehaald met een aantal regio’s, zoals Rhein-Neckar (Duitsland), Noord-Brabant (Nederland), de Hoofdstedelijke Regio Kopenhagen (Denemarken), Skåne (Zweden) en Chengdu (China), die de troeven van Vlaams-Brabant aanvullen en versterken.
‘Net zoals Vlaams-Brabant zijn ze sterk in hightech, gezondheid, voeding, logistiek, cleantech en creativiteit’, zegt Marc Florquin, gedeputeerde voor economie. ‘Smart Hub Vlaams-Brabant stimuleert Vlaams-Brabantse bedrijven en kennisinstellingen in samenwerkingsverbanden en -projecten met deze regio’s’.

‘Het bezoek van deze delegatie past in onze internationaliseringsstrategie om de provincie te promoten en buitenlandse investeerders aan te trekken’, zegt Tom Dehaene, gedeputeerde voor internationalisering.

Tijdens hun bezoek ontdekte de delegatie de economische troeven van de provincie. Zo werd een bezoek gebracht aan Health House, een belevingscentrum over gezondheid en medische technologie, een sector waarin onze provincie uitblinkt. Vervolgens kreeg de delegatie een rondleiding in de universiteitsbibliotheek en maakte ze kennis met de meest innovatieve universiteit van Europa.

Ook de toeristische troeven van Vlaams-Brabant werden onder de aandacht gebracht. Toerisme Vlaams-Brabant focust op de 220.000 buitenlandse werknemers en diplomaten in ons land, die vooral werkzaam en woonachtig zijn in Brussel, zodat zij een deel van hun vrije tijd ook hier zouden doorbrengen.

Marc Florquin

Gedeputeerde voor economie, Provincie Vlaams Brabant

Philip Dingemans

Dienst economie, Provincie Vlaams Brabant

Tom Dehaene

Gedeputeerde voor internationalisering, Provincie Vlaams Brabant

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

info@vlaamsbrabant.be

www.vlaamsbrabant.be