Brabants trekpaard op Autovrije Zondag in Leuven

Gratis huifkartochten op 27/9

Op 27 september vindt in Leuven de Autovrije Zondag plaats. De provincie Vlaams-Brabant doet mee en organiseert gratis huifkartochten met een Brabants trekpaard.

“We zijn de streekmotor voor het behoud en de herwaardering van het Brabants trekpaard. We willen dit ras een nieuwe toekomst geven omdat het een deel is van onze identiteit ”, zegt Monique Swinnen, gedeputeerde voor platteland.

“Via evenementen, zoals de Autovrije Zondag Leuven, zetten we dit levend stukje erfgoed in de kijker. Zo kan het grote publiek kennis maken met het Brabants trekpaard”, zegt Ann Schevenels, gedeputeerde voor evenementen. “Bovendien is het paard een bron van ecologische energie, wat mooi past op een autovrije activiteit”.

De gratis huifkartochten met een Brabants trekpaard vertrekken tussen 11 en 17 uur op de Vismarkt in Leuven. 

 

Ann Schevenels

Gedeputeerde voor evenementen, Provincie Vlaams-Brabant

Monique Swinnen

Gedeputeerde voor platteland, Provincie Vlaams-Brabant

Willem Vandenhoeck

Evenementenwerking

Frank Ilsbroux

Persverantwoordelijke, Provincie Vlaams-Brabant

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

info@vlaamsbrabant.be

www.vlaamsbrabant.be