Brabants trekpaard in de klas

Kleuters leren over het Brabants trekpaard

Vijf kleuterscholen in Vilvoorde krijgen tussen 16 en 20 april bezoek van het Brabants trekpaard. Zo leren de kinderen over de cultuur van dit paardenras dat onlangs erkend werd als immaterieel erfgoed.

Onlangs werd de cultuur rond het Brabants trekpaard door de Vlaamse minister toegevoegd aan de inventaris van het immaterieel cultureel erfgoed.

‘Als streekmotor achter het Brabants trekpaard, willen we het publiek kennis laten maken met dit waardevolle paardenras. We beginnen alvast met de jongsten’, zegt Tom Dehaene, gedeputeerde voor erfgoed.

Tussen 16 en 20 april krijgen vijf kleuterscholen in Vilvoorde bezoek van een trekpaard met huifkar. In de voormiddag is er een rit op de kar en geeft een gids uitleg over de cultuur van dit paardenras. Na de activiteit krijgen de kleuters een informatieve poster met weetjes over het trekpaard.

De Vilvoordse scholen die worden bezocht zijn:

  • Maandag 16 april: BSGO De Letterboom in Vilvoorde
  • Dinsdag 17 april: Vrije Basisschool De Knipoog
  • Woensdag 18 april: De Kastanjelaar
  • Donderdag 19 april: SBS 't Groentje
  • Vrijdag 20 april: SBS De Doening


 

Tom Dehaene

Gedeputeerde, Provincie Vlaams Brabant

Liene Blancke

Projectleider Brabants trekpaard

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

info@vlaamsbrabant.be

www.vlaamsbrabant.be