Boeren met Klasse in de lift

‘Boeren met Klasse’ zit in de lift. Dit provinciaal netwerk bundelt momenteel 98 Vlaams-Brabantse land- en tuinbouwbedrijven die hun deuren openzetten voor groeps- en klasbezoeken. Dat is een verdubbeling ten opzichte van de start. Ook het aantal bezoekers zit in een stijgende lijn. Vorig jaar waren er dat 22.000, wat het totaal aantal brengt op 160.000 bezoekers.

‘Boeren met Klasse’ zit in de lift. Dit provinciaal netwerk bundelt momenteel 98 Vlaams-Brabantse land- en tuinbouwbedrijven die hun deuren openzetten voor groeps- en klasbezoeken. Dat is een verdubbeling ten opzichte van de start. Ook het aantal bezoekers zit in een stijgende lijn. Vorig jaar waren er dat 22.000, wat het totaal aantal brengt op 160.000 bezoekers.
 

Boeren met Klasse is een succes

‘We willen via ‘Boeren met Klasse’ de afstand tussen de landbouwers en de consumenten van hun producten, vooral de leerlingen van de lokale scholen verkleinen. De tijd dat er in elke klas een boerenzoon of -dochter zat, ligt immers allang achter de rug. De formule is een succes. Dit jaar sloten twintig nieuwe bedrijven zich aan’, zegt Monique Swinnen, gedeputeerde voor land- en tuinbouw.

‘Boeren met Klasse’ zijn akkerbouwers, fruit- en groentetelers en veehouders, maar ook wijnbouwers, kwekers van wijngaardslakken en gamba’s.

Ook het aantal bezoekers groeit jaarlijks. In 2017 bezochten 22.000 personen een boerderij uit het netwerk. In totaal zitten de ‘Boeren met Klasse’ aan meer dan 160.000 bezoekers op 8 jaar.

‘De bedrijven liggen goed verspreid over de hele provincie’, zegt gedeputeerde Monique Swinnen. ‘In de buurt van elke school bevindt zich wel een boerderij die de deuren openzet. Alle leden zijn herkenbaar aan een gevelbordje. Ter promotie worden alle bedrijven ook opgenomen in een overzichtskaart die jaarlijks wordt aangepast’.
 

Quina Hoeve wordt lid van Boeren met Klasse

Eén van de nieuwe bedrijven die is toegetreden tot het ‘Boeren met Klasse’-netwerk is De Quina Hoeve uit Tielt-Winge. Dat is een gemengd varkensbedrijf met akkerbouw.

‘Wij vonden onze eigen boerderijfeestjes zalig en willen andere kinderen de kans geven hun verjaardag te vieren als een echte boer of boerin’, zeggen Cindy en Cathy van De Quina Hoeve. ‘De leukste kinderfeestjes en zomerkampjes vind je op een boerderij. Daarnaast kan je onze boerderij ook bezoeken met je klas, sportclub of vereniging’.

Niet alleen boerderijbezoeken

Heel wat bedrijven uit het netwerk van ‘Boeren met Klasse’ spitsen zich niet alleen toe op bezoeken van scholen of verenigingen. Op sommige boerderijen kan men vergaderen of logeren. Ook worden er kinderfeestjes, boerderijkampen of teambuildingactiviteiten georganiseerd.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

BoerenmetKlasse-Cijfers.docx

DOCX - 95 Kb

BoerenmetKlasse-Nevenactiviteiten.docx

DOCX - 92 Kb

BoerenmetKlasse-Quina Hoeve.docx

DOCX - 135 Kb

Monique Swinnen

Gedeputeerde voor land- en tuinbouw, Provincie Vlaams Brabant

Henk Daenen

Dienst land- en tuinbouw, Provincie Vlaams Brabant

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

info@vlaamsbrabant.be

www.vlaamsbrabant.be