B(l)oeiend Hageland

Wandelen en fietsen tussen de bloesems

Toerisme Vlaams-Brabant organiseert in april en mei, samen met 13 gemeenten, ‘B(l)oeiend Hageland. Deze campagne zet de bloesems in deze streek in de kijker. B(l)oeiend Hageland zet in op een fiets- en wandelaanbod met meer dan 100 adressen onderweg, van een ijsjesbar tot een bloesemterras.


“Binnenkort staan alle fruitboomgaarden in bloei en wordt het Hageland gehuld in een geurende sfeer van appel-, peren- en andere bloesems die deze streek nog interessanter maken om te bezoeken”, zegt Gunther Coppens, gedeputeerde voor toerisme.

De provincie en 13 gemeenten bundelen hun krachten om de bloesems in het Hageland in de kijker te zetten.
De provincie en 13 gemeenten bundelen hun krachten om de bloesems in het Hageland in de kijker te zetten.

Daarom organiseert Toerisme Vlaams-Brabant, samen met de gemeenten Aarschot, Zoutleeuw, Glabbeek, Hoegaarden, Kortenaken, Landen, Tienen, Tielt-Winge, Bekkevoort, Geetbets, Lubbeek, Linter en Boutersem, in april en mei een bloesemcampagne. ​

Meer info over de bloesemactiviteiten: https://www.toerismevlaamsbrabant.be/thema/bloesems/bloesemevenementen

De publicatie ‘Bloeiend Hageland Fietsen’ biedt inspiratie aan de mensen die er met de fiets op uit willen trekken. Zeven fietsroutes brengen de deelnemers langs attracties en bloesemlandschappen. Meer dan honderd adressen onderweg, gaande van ijsjesbars over bloesemterrassen tot streekproducenten, laten de toeristen proeven van het Hageland.
Men kan de fietskaart bestellen via www.toerismevlaamsbrabant.be/publicaties

Men kan per fiets de bloesems ontdekken via 7 routes (copyright: Bert Dekelver).
Men kan per fiets de bloesems ontdekken via 7 routes (copyright: Bert Dekelver).

Toerisme Vlaams-Brabant selecteerde ook 14 lentewandelingen waaronder 2 nieuw uitgewerkte wandelingen. Dat zijn de Meensel-Kiezegemwandeling in Tielt-Winge waarbij een bezoekje aan de winkel van Fruit Vanhellemont zeker de moeite waard is. En de Binkomwandeling in Lubbeek, waar de voorjaarsbloeiers in het Tafelbos een attractie op zich zijn. ​
De wandelingen zijn terug te vinden via https://www.toerismevlaamsbrabant.be/thema/bloesems/wandelen-onder-de-bloesems

 

Meer info :www.toerismevlaamsbrabant.be/bloesems

Gunther Coppens

Gedeputeerde, Provincie Vlaams-Brabant

Isabelle Hollevoet

Regiocoördinator Hageland, Toerisme Vlaams-Brabant

Frank Ilsbroux

Persverantwoordelijke, Provincie Vlaams-Brabant

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

info@vlaamsbrabant.be

www.vlaamsbrabant.be