B(l)oeiend Hageland

Genieten van het bloesemlandschap

Toerisme Vlaams-Brabant organiseert van 5 tot en met 25 april de campagne ‘B(l)oeiend Hageland, een campagne in het teken van de bloesem. Deze bloesemcampagne zet in op het coronaveilig fiets- en wandelaanbod met afhaaladressen in de 13 bloesemgemeenten.

 

“Binnenkort staan alle fruitboomgaarden in bloei en wordt het Hageland gehuld in een geurende sfeer van appel-, peren- en andere bloesems, die deze streek nog interessanter maken om te bezoeken”, zegt Gunther Coppens, gedeputeerde voor toerisme.

Toerisme Vlaams-Brabant organiseert, in samenwerking met de gemeenten Aarschot, Zoutleeuw, Glabbeek, Hoegaarden, Kortenaken, Landen, Tienen, Tielt-Winge, Bekkevoort, Geetbets, Lubbeek, Rotselaar en Linter, van 5 april tot en met 25 april een bloesemcampagne in het Hageland.

Foto: voorstelling van B(l)oeiend Hageland op 26 maart op de Peinwinning in Bekkevoort
Foto: voorstelling van B(l)oeiend Hageland op 26 maart op de Peinwinning in Bekkevoort

Fruitbeeldig fietsen

De publicatie ‘Fruitbeeldig Fietsen’ inspireert om op pad te gaan in de bloesemgemeenten. De vier routes, samen goed voor 130 kilometer fietsplezier, laten de fietser kennis maken met 11 kunstwerken, die geïnspireerd zijn op de fruitteelt, de gastvrije fruittelers en de Hagelandse fruitgeschiedenis met fruitige weetjes. ​
Tijdens de bloesemperiode kan men langs deze fietsroutes een picknick, ijsje of bloesemcocktail afhalen aan één van de vele afhaaladressen bij streekwinkels, fruittelers enz.

Wie de vier fietsroutes wil doen, kan een verblijf boeken in één van de deelnemende logies.

“De 28 deelnemende logies bieden de gasten een picknick aan, een bloesemcocktail of een andere fruitige specialiteit. Zo trachten we de toeristische sector maximaal te betrekken in dit verhaal”, zegt gedeputeerde Gunther Coppens.

‘Fruitbeeldig Fietsen’ kan men bestellen via www.toerismevlaamsbrabant.be/publicaties

Foto: bloesems in Kortenaken ​ (c) Bert Dekelver
Foto: bloesems in Kortenaken ​ (c) Bert Dekelver

Bloesems kijken vanuit de bubbel

Toerisme Vlaams-Brabant brengt het lente- en bloesemgevoel ook virtueel in de huiskamer met de drie bloesemcamera’s en het programma ‘Op Stap’ met Ben Roelants. Dat programma is ​ vanaf het weekend van 3 en 4 april te volgen op ROB-tv. ​

Met de drie bloesemcamera’s kan men live en 24 uur per dag de stand van de kers-, peer,- en appelbloesem volgen. ​
De camera’s worden begin maart geplaatst en blijven hangen tot september. Op die manier kan je de weg van bloesemknopje tot fruit volgen via www.toerismevlaamsbrabant.be/bloesemfluisteraar

 

Meer info: www.toerismevlaamsbrabant.be/bloesems

 

Gunther Coppens

Gedeputeerde, Provincie Vlaams-Brabant

Isabelle Hollevoet

Regiocoördinator Hageland, Toerisme Vlaams-Brabant

Frank Ilsbroux

Persverantwoordelijke, Provincie Vlaams-Brabant

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

info@vlaamsbrabant.be

www.vlaamsbrabant.be