B(l)oeiend Hageland

Genieten van het bloesemlandschap

Toerisme Vlaams-Brabant organiseert in de maanden april en mei B(l)oeiend Hageland, een bloesemcampagne die de lente inluidt. Toerisme Vlaams-Brabant zet, samen met 14 bloesemgemeenten, in op een vernieuwd fietsaanbod met eet- en drankadresjes onderweg.


“Binnenkort staan alle fruitboomgaarden in bloei en wordt het Hageland gehuld in een geurende sfeer van appel-, peren- en andere bloesems die deze streek nog interessanter maken om te bezoeken”, zegt Gunther Coppens, gedeputeerde voor toerisme.

Ook dit jaar organiseren de provincie en 14 Hagelandse gemeenten een toeristische bloesemcampagne
Ook dit jaar organiseren de provincie en 14 Hagelandse gemeenten een toeristische bloesemcampagne

Daarom organiseert Toerisme Vlaams-Brabant, samen met de gemeenten Aarschot, Zoutleeuw, Glabbeek, Hoegaarden, Kortenaken, Landen, Tienen, Tielt-Winge, Bekkevoort, Geetbets, Lubbeek, Rotselaar, Linter en Boutersem, in de maanden april en mei een bloesemcampagne. ​
Meer info over de bloesemactiviteiten: https://www.toerismevlaamsbrabant.be/thema/bloesems/bloesemevenementen

De publicatie “Bloeiend Hageland Fietsen” biedt inspiratie aan de mensen die erop uit willen trekken. ​ Zeven fietsroutes brengen de deelnemers langs attracties en bloesemlandschappen. Honderd adressen onderweg, gaande van ijsjesbars over bloesemterrassen tot streekproducenten, laten de toeristen proeven van het Hageland.
Men kan de fietskaart bestellen via www.toerismevlaamsbrabant.be/publicaties

Zeven fietsroutes, gebundeld in één publicatie, brengen de deelnemers langs de mooiste bloesemlandschappen (copyright: Bert Dekelver)
Zeven fietsroutes, gebundeld in één publicatie, brengen de deelnemers langs de mooiste bloesemlandschappen (copyright: Bert Dekelver)


Toerisme Vlaams-Brabant selecteerde ook 13 lentewandelingen: https://www.toerismevlaamsbrabant.be/thema/bloesems/wandelen-onder-de-bloesems

Ook 44 logies doen mee aan B(l)oeiend Hageland.
"Er valt zoveel bloesemplezier te beleven dat de echte fan niet genoeg heeft aan één dag. Waarom dan niet direct een verblijf van een weekend boeken in één van deze deelnemende logies", zegt gedeputeerde Gunther Coppens.

Toerisme Vlaams-Brabant brengt het lente- en bloesemgevoel ook virtueel in de huiskamer met de drie bloesemcamera’s, gericht op de kers-, peer,- en appelbloesem.
De beelden kan men bekijken via www.toerismevlaamsbrabant.be/bloesemfluisteraar

 

Meer info: www.toerismevlaamsbrabant.be/bloesems

Gunther Coppens

Gedeputeerde, Provincie Vlaams-Brabant

Isabelle Hollevoet

Regiocoördinator Hageland, Toerisme Vlaams-Brabant

Frank Ilsbroux

Persverantwoordelijke, Provincie Vlaams-Brabant

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

info@vlaamsbrabant.be

www.vlaamsbrabant.be