B(l)oeiend Hageland

Genieten van het bloesemlandschap

Toerisme Vlaams-Brabant organiseert in de maanden april en mei B(l)oeiend Hageland, een bloesemcampagne die de lente inluidt. Toerisme Vlaams-Brabant zet, samen met 14 bloesemgemeenten, in op een fietsaanbod met eet- en drankadressen onderweg.


“Binnenkort staan de fruitboomgaarden in bloei en wordt het Hageland gehuld in een geurende sfeer van appel-, peren- en andere bloesems die deze streek nog interessanter maken om te bezoeken”, zegt Gunther Coppens, gedeputeerde voor toerisme.

Op 17 maart werd de toeristische bloesemcampagne voorgesteld
Op 17 maart werd de toeristische bloesemcampagne voorgesteld

Daarom organiseert Toerisme Vlaams-Brabant, samen met de gemeenten Aarschot, Zoutleeuw, Glabbeek, Hoegaarden, Kortenaken, Landen, Tienen, Tielt-Winge, Bekkevoort, Geetbets, Lubbeek, Rotselaar, Linter en Boutersem, in de maanden april en mei een bloesemcampagne met een hele waaier aan bloesemactiviteiten.

Bert en Joke Morren tussen in de boomgaard van hun fruitbedrijf in Kortenaken. Ze nemen deel aan B(l)oeiend Hageland
Bert en Joke Morren tussen in de boomgaard van hun fruitbedrijf in Kortenaken. Ze nemen deel aan B(l)oeiend Hageland

De publicatie “Bloeiend Hageland Fietsen” biedt inspiratie aan mensen die erop uit willen trekken. ​ Zeven fietsroutes brengen de deelnemers langs attracties en bloesemlandschappen. Meer dan honderd adressen onderweg, gaande van ijsjesbars over bloesemterrassen tot streekproducenten, laten de toeristen proeven van het Hageland.


Toerisme Vlaams-Brabant selecteerde ook 14 lentewandelingen:

Meer info: www.toerismevlaamsbrabant.be/bloesems

Gunther Coppens

Gedeputeerde, Provincie Vlaams-Brabant

Isabelle Hollevoet

Regiocoördinator Hageland, Toerisme Vlaams-Brabant

Frank Ilsbroux

Persverantwoordelijke, Provincie Vlaams-Brabant

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

info@vlaamsbrabant.be

www.vlaamsbrabant.be