Blauwalg in ‘insteekdok van het Zeekanaal Brussel-Schelde’ Grimbergen

Verbod op recreatie en captatie van het water

Vandaag heeft de Vlaamse Waterweg blauwalg waargenomen in het ‘insteekdok van het Zeekanaal Brussel-Schelde’ in Grimbergen. Daarom wordt er een verbod op captatie en op zachte recreatie op de bevaarbare waterloop ‘insteekdok van het Zeekanaal Brussel-Schelde’ uitgevaardigd.

Blauwalg kan giftige stoffen afgeven die bij hoge concentraties gevaarlijk zijn voor mens en dier.
De blauwalg drijft op het water. Als de blauwalg bloeit en de drijflaag dikker wordt, vormt ze een stinkende brij. De blauwalgen sterven dan massaal en scheiden giftige stoffen af. In hoge concentraties zijn die schadelijk voor mens en dier.

Daarom is  er het verbod om water uit de bevaarbare waterloop te capteren, alsook en verbod op elke vorm van zachte recreatie.

Lodewijk De Witte

Provinciegouverneur Vlaams-Brabant

Stijn Coppens

Dienst waterlopen, Provincie Vlaams Brabant

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

info@vlaamsbrabant.be

www.vlaamsbrabant.be