Bezoek de Boer bundelt bezoekboerderijen en hoeve- en streekijsadressen

De provincie Vlaams-Brabant lanceert de nieuwe website ‘Bezoek de Boer’. Deze website bundelt het bestaande aanbod van de provinciale netwerken Boeren met Klasse en Tour de Crème. Men vindt er meer dan honderd land- en tuinbouwers die, na afspraak, hun deuren openzetten voor groepsbezoeken en klasuitstappen. En Tour de Crème bundelt twintig adressen waar de bezoeker hoeve- of streekijs kan eten.


Op bezoek bij boeren met klasse

De website ‘Bezoek de Boer’ is het digitale alternatief voor de kaart Boeren met Klasse.
“In een tijd dat iedereen de smartphone binnen handbereik heeft, is een website een logische keuze. Deze is ook gebruiksvriendelijker dan een grote kaart. Boerderijbezoeken zijn niet alleen educatief. Ze zorgen er ook voor dat mensen terug voeling krijgen met de boer uit de buurt. Sommige bedrijven bieden eveneens ruimte aan voor vergaderingen, verjaardagsfeestjes en teambuildingactiviteiten. Soms kan je er zelfs blijven overnachten”, zegt Tom Dehaene, gedeputeerde voor land- en tuinbouw.

boeren met klasse-flyer 190-190-2023.pdf

PDF - 1009 Kb

Hoeve-ijsjes met Tour de Crème

Ook Tour de Crème, dat loopt van 1 mei tot 30 september, vindt men op de website terug.

“Dit netwerk was nooit zo groot”, voegt gedeputeerde Tom Dehaene eraan toe. “In totaal kan men op twintig plaatsen, verspreid over de provincie, terecht voor hoeve- of streekijs. Dit is gemaakt met melk recht van bij de boer. En nee, de melk is niet enkel afkomstig van koeien maar ook van schapen. De ideale verkoeling op een zomerse dag. Of na een inspanning want voor elk adresje vind je op de website ook een wandel- en fietsroute terug.”

Meer info: www.bezoekdeboer.be

 

Tom Dehaene

Gedeputeerde, Provincie Vlaams-Brabant

Ines Philippaerts

Dienst land- en tuinbouw, Provincie Vlaams-Brabant

Frank Ilsbroux

Persverantwoordelijke, Provincie Vlaams-Brabant

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

info@vlaamsbrabant.be

www.vlaamsbrabant.be