Skip to Content
Beton maken uit afval

Beton maken uit afval

Leerlingen maken kennis met Europa via innovatief project van KU Leuven

Op 25 oktober toonden medewerkers van het Departement Materiaalkunde van de KU Leuven aan STEM-leerlingen van het Heilig Hartinstituut uit Heverlee en het Technisch Atheneum uit Keerbergen hoe men van afval beton kan maken. Het gaat om een innovatief project dat, via de provincie Vlaams-Brabant, Europese steun krijgt.

Leerlingen leerden aan de KU Leuven hoe ze van afval beton kunnen maken
Leerlingen leerden aan de KU Leuven hoe ze van afval beton kunnen maken

Wereldwijd wordt jaarlijks meer dan 25 miljard ton beton gebruikt. De milieu-impact van betonproductie is groot. Er is veel energie voor nodig en het zorgt voor een hoge uitstoot van CO2. Wetenschappers van de KU Leuven onderzoeken hoe ze uit restproducten hoogwaardig beton kunnen maken.

“Dit project kreeg een Europese subsidie via Interreg Vlaanderen-Nederland”, zegt Gunther Coppens, gedeputeerde voor Europa. “Via de workshop maken leerlingen van dichtbij kennis met projecten waarin Europa investeert in onze buurt. Bovendien zet het innovatieve project onze regio mee op de kaart als belangrijke kennisregio”.

Europe Direct Vlaams-Brabant liet jongeren kennis maken met een Europees, innovatief project in hun buurt
Europe Direct Vlaams-Brabant liet jongeren kennis maken met een Europees, innovatief project in hun buurt
Story image
Story image
Story image
Gunther Coppens Gedeputeerde, Provincie Vlaams-Brabant
Glenn Beersaerts Departement Materiaalkunde, KU Leuven
Marlies Vanthuyne Dienst Europa, Provincie Vlaams-Brabant
Frank Ilsbroux Persverantwoordelijke, Provincie Vlaams-Brabant

 

  

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creƫert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Provincie Vlaams-Brabant
Provincieplein 1
3010 Leuven