Betere levenskwaliteit voor mensen met Parkinson

De provincie Vlaams-Brabant investeert 150.000 euro in NeuroPath, een project van het gelijknamig bedrijf NeuroPath samen met KU Leuven FaBeR, Mobilab en U-Sentric. NeuroPath ontwikkelt een digitaal platform om data te verzamelen uit het dagelijkse leven van personen met de ziekte van Parkinson. Deze data worden dan gedeeld met de zorgverstrekkers zodat het zorgpad van de patiënten sneller kan aangepast worden. NeuroPath zorgt voor een betere en aangename begeleiding van Parkinsonpatiënten zodat hun levenskwaliteit verbetert.

“Onze innovatiesubsidie heeft ertoe geleid dat NeuroPath software heeft ontwikkeld voor de registratie en analyse van bewegingen van personen met Parkinson”, zegt Ann Schevenels, gedeputeerde voor economie.

Deze gegevens werden gevalideerd door opto-elektronische systemen van KU Leuven en Mobilab. U-Sentric stond in voor het bevragen van patiënten rond de patient-centric design.

“We brengen personen met Parkinson en hun omgeving, zoals bijvoorbeeld mantelzorgers, in contact met verschillende vormen van beweging die helpen om een betere kwaliteit van hun leven na te streven”, zegt Benoit Tas, CEO van NeuroPath. “Uit onze werking blijkt dat de deelnemers onze eenvoudige maar wetenschappelijk onderbouwde opvolging van motorische symptomen waarderen”.

Ann Schevenels

Gedeputeerde voor economie, Provincie Vlaams-Brabant

Pierre Faché

Dienst economie, Provincie Vlaams-Brabant

Benoit Tas

Co-founder en CEO van NeuroPath, Levantas BVBA

Frank Ilsbroux

Persverantwoordelijke, Provincie Vlaams-Brabant

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

info@vlaamsbrabant.be

www.vlaamsbrabant.be