Belevingscentrum Tildonk schenkt ComingWorldRememberMe-beeldjes

Het kunst- en herinneringsproject ComingWorldRememberMe (CWRM) van Koen Vanmechelen, met zijn apotheose in het provinciedomein in de Palingbeek van Ieper, is afgelopen. De beelden worden nu geschonken aan geïnteresseerden. Ook het provinciale Belevingscentrum ’14-’18 uit Tildonk deelt een 70-tal gratis beeldjes uit.

Het Belevingscentrum ’14-’18 was twee keer gastheer voor een mobiel atelier van CWRM, in 2016 en 2018. Honderden mensen kwamen een kleibeeldje maken als herinnering aan de vele gesneuvelden op Belgische bodem tijdens Wereldoorlog I en werden zo peter of meter van een oorlogsslachtoffer.

De 600.000 beeldjes werden verzameld in de frontzone in Ieper om er een land art installatie van te maken. Bijna 245.000 mensen gingen de zee van beeldjes de voorbije maanden bewonderen.

‘Het project is nu ten einde. Maar wie toch graag zo’n beeldje wil komen ophalen om het thuis of ergens anders een mooie plaats te geven, kan hiervoor nu terecht in het Belevingscentrum ’14-’18 in Tildonk. Het aantal beschikbare beeldjes is beperkt  en we geven maximum één beeldje per persoon’, zegt Monique Swinnen, gedeputeerde voor toerisme.

Wie interesse heeft in een CWRM-beeldje, kan zich aanmelden aan het onthaal van het Belevingscentrum ’14-’18.
Men krijgt dan gratis toegang tot het Belevingscentrum ’14-’18 waar men een beeldje kan ophalen. Men hoeft hiervoor geen afspraak te maken. Beeldjes reserveren of opsturen is niet mogelijk.

Contact:

Belevingscentrum ’14-‘18

Kruineikestraat 5a – 3150 Tildonk (Haacht)

Tel. 0471 97 36 42 – grooteoorlog@vlaamsbrabant.be

Openingsuren Belevingscentrum ’14-’18: dinsdag tot en met zondag van 10 tot 17 uur.

Monique Swinnen

Gedeputeerde voor toerisme, Provincie Vlaams Brabant

Ragna Van Den Bergh

Toerisme Vlaams-Brabant, Provincie Vlaams Brabant

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

info@vlaamsbrabant.be

www.vlaamsbrabant.be