Belevingscentrum ‘14’-’18 in Tildonk viert 5de verjaardag met opmerkelijke voorstellingen

Het Belevingscentrum ‘14’-18 in Tildonk bestaat 5 jaar. Dit interactieve belevingscentrum in de Engelenburcht kreeg sinds de opening bijna 30.000 bezoekers over de vloer. Het centrum schetst vooral een beeld van de dagelijkse gebeurtenissen in Vlaams-Brabant tijdens de Eerste Wereldoorlog. In dit feestjaar staan er enkele opmerkelijke voorstellingen op het programma.

‘Dit jaar bestaat ons centrum 5 jaar’, zegt Monique Swinnen, gedeputeerde voor toerisme. ‘En dat gaan we vieren met enkele unieke voorstellingen en nocturnes’.

Op 6, 8 en 10 november zijn er de nocturnes ‘Gluren achter kloostermuren’.
Al wandelend ontdekt de bezoeker verhalen over het leven in het internaat, over dappere zusters, maar ook over heel duistere periodes.
Bij deze vertellingen in het donker en in de kloostertuin komt de geschiedenis tot leven.

‘Om deze verjaardag in stijl af te sluiten hebben we niemand minder dan Rudi Vranckx uitgenodigd’, zegt gedeputeerde Monique Swinnen.

Op vrijdag 15 november dompelt Rudi Vranckx de kloosterkerk onder in de voorstelling ‘Vriend of vijand’.
Zijn persoonlijke oorlogservaringen en -verhalen worden verweven met de muziek van Bram Vermeulen.
De muziek van Bram Vermeulen komt uit het album 'Oorlog aan den Oorlog' en de theatervoorstelling ‘Mannen Maken Oorlog’ en wordt gebracht door Katarina Vermeulen, Wigbert, Charles Nagtzaam en Serge Feys.
 

Monique Swinnen

Gedeputeerde voor toerisme, Provincie Vlaams-Brabant

Ragna Van Den Bergh

Toerisme Vlaams-Brabant, Provincie Vlaams-Brabant

Frank Ilsbroux

Persverantwoordelijke, Provincie Vlaams Brabant

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

[email protected]

www.vlaamsbrabant.be