Belevingscentrum ’14-’18 en Sven Nys Cycling Center terug open op 9 juni

Het Belevingscentrum '14-'18 in Tildonk en het Sven Nys Cycling Center openen op 9 juni opnieuw de deuren. Reserveren is noodzakelijk om een bezoek corona-proof te laten plaats vinden.

“We zijn blij dat we de deuren opnieuw kunnen openen voor onze bezoekers”, zegt Monique Swinnen, gedeputeerde voor toerisme. “We hebben tijdens de corona-periode ook niet stilgezeten. Noodzakelijke opknapwerken werden uitgevoerd en we zorgden ervoor dat bezoekers veilig van een bezoek kunnen genieten. Bovendien kan men na het bezoek nog even napraten in de horeca op de sites”.

Op dit moment kunnen enkel individuele bezoekers en gezinnen een bezoek brengen. Groepen moeten nog wachten. Reserveren, online of telefonisch is noodzakelijk

 

Belevingscentrum ’14-18 

Het Belevingscentrum ’14-’18 in Tildonk (Haacht) opent haar deuren opnieuw op 9 juni. 
Ook het toeristisch onthaal staat terug klaar om bezoekers te informeren over de regio. Vanuit het Belevingscentrum ’14-’18 kan men de streek te voet of met de fiets verkennen. 
Brasserie Engelenburcht My Resto opent vanaf 12 juni.    


Meer info en reservatie: 
www.toerismevlaamsbrabant.be/oorlog 
[email protected]
0471 97 36 42

 

Sven Nys Cycling Center


Vanaf dinsdag 9 juni opent het Sven Nys Cycling Center in Baal (Tremelo) ook opnieuw haar deuren. Zowel het belevingscenter en toeristisch onthaal, het fietsverhuur en sportief aanbod, als eetcafé Velo openen opnieuw.
Het centrum en domein werden grondig opgefrist tijdens de sluitingsperiode en de bezoeker wordt meteen getrakteerd op enkele leuke nieuwigheden.

Men kan ook opnieuw fietsen huren en workshops of begeleide fietstochten volgen.
Een workshop aanvragen of een TREK-mountainbike of cyclo-crossfiets uitproberen, kan via www.sncc.be of [email protected]
De douches en kleedkamers zijn wel nog gesloten. 

Eetcafé Velo pakt uit met een vernieuwd en uitgebreid terras. Zo kan de afstand tussen de bezoekers gegarandeerd blijven en kan men van de panorama-uitzichten blijven genieten. Aangezien de afhaalformule een succes bleek, blijft ook de volledige menukaart beschikbaar voor afhaal. 

Op het domein van het Sven Nys Cycling Center werden 3 nieuwe parcours aangelegd. 
Drie nieuwe lussen, een blauwe, rode en zwarte,  nemen de fietser mee over het hele domein. 
De blauwe lus zorgt voor een niet te zwaar en niet te technisch rondje van 2,5 km. 
De rode en zwarte lus zijn elk 3,5 km lang. De rode lus neemt de fietser mee naar de wat zwaardere stukken. De zwarte lus daagt de ervaren mountainbiker of crosser ten volle uit! 
Samen zorgen deze nieuwe paadjes voor 10 km parcours op het domein van het center.  
Ook de SportVlaanderen-mountainbikeroute, die vertrekt aan het center werd opnieuw bewegwijzerd.

Meer info en reservatie:
www.sncc.be 
[email protected]
016 52 54 44

 

 

 


 

Monique Swinnen

Gedeputeerde voor toerisme, Provincie Vlaams-Brabant

Els Salembier

Toerisme Vlaams-Brabant, Provincie Vlaams-Brabant

Sarah Vaes

Toerisme Vlaams-Brabant, Provincie Vlaams-Brabant

Frank Ilsbroux

Persverantwoordelijke, Provincie Vlaams-Brabant

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

[email protected]

www.vlaamsbrabant.be