Beleef de Maand van de Markt

Van 4 tot en met 30 april organiseren de 5 Vlaamse provincies de ‘Maand van de ​ Markt’. Deze campagne zet in op een aantrekkelijke markt in een levendige handelskern. In Vlaams-Brabant doen 33 gemeenten mee.

"In april voeren we een ganse maand lang acties om de lokale markten te promoten” zegt Ann Schevenels, gedeputeerde voor economie. “De lokale markten spelen immers een fundamentele rol in de uitbouw van een lokaal economisch beleid. We zijn dan ook blij dat 33 Vlaams-Brabantse gemeenten aan deze editie deelnemen. Ze vertegenwoordigen hiermee meer dan 70% van de gemeenten die een openbare markt organiseren”.

Gedeputeerde Ann ​ Schevenels bracht op 8 april een bezoek aan de markt in Keerbergen
Gedeputeerde Ann ​ Schevenels bracht op 8 april een bezoek aan de markt in Keerbergen

De deelnemende gemeenten zijn Aarschot, Asse, Beersel, Boortmeerbeek, Diest, Dilbeek, Geetbets, Gooik, Grimbergen, Haacht, Halle, Herne, Hoeilaart, Kampenhout, Keerbergen, Kortenberg Landen, Lennik, Leuven, Liedekerke, Machelen-Diegem, Opwijk, Oud-Heverlee, Overijse Pepingen, Rotselaar, Scherpenheuvel-Zichem, Sint-Pieters-Leeuw, Ternat, Tervuren, Tienen, Tremelo en Zaventem.

 

Spaaractie bij marktkramers

Tijdens de ‘Maand van de Markt’ kunnen klanten via de marktkramers deelnemen aan een spaaractie. Marktbezoekers kunnen invulkaarten verzamelen via aankopen op de markt. De invulkaarten worden verzameld in een box op de markt. Een onschuldige hand trekt meerdere winnaars.
Wie meer aankoopt, ontvangt meer invulkaarten en maakt meer kans om een mooie prijs te winnen. Nieuw dit jaar is dat bezoekers ook via de gratis app ‘ikkooplokaal’ kunnen deelnemen. Het volstaat de QR-code bij de marktkramers te scannen.

Korte keten en streekproducten zijn thuis op de markt

Markten zijn ook de ideale plek om consumenten te laten kennismaken met korte ketenproducten en het grote aanbod aan ​ streekproducten.

“Vanuit ​ Straffe Streek ondersteunen wij de ‘Maand van de Markt’ en roepen we gemeenten op om standplaatsen te voorzien voor de handelaars van streekproducten”, zegt Tom Dehaene, gedeputeerde voor landbouw- en tuinbouw en streekproducten.

Marktbons in Keerbergen

Ook Keerbergen doet mee. ​
“We verloten 4 weken lang telkens 4 marktbons van 25 euro. Winnaars kunnen deze bons tot eind juli opkopen op de Keerbergse markt. Op het einde van de actiemaand trekken we uit alle deelnemers een hoofdwinnaar die een gevulde markttrolley wint. ​ De trolley wordt gevuld met producten aangeboden door de lokale marktkramers”, zegt Jens Eggers schepen voor lokale economie.

Ann Schevenels

Gedeputeerde, Provincie Vlaams-Brabant

Tom Dehaene

Gedeputeerde, Provincie Vlaams-Brabant

Alexander Leysen

Dienst economie, Provincie Vlaams-Brabant

Frank Ilsbroux

Persverantwoordelijke, Provincie Vlaams-Brabant

 

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

info@vlaamsbrabant.be

www.vlaamsbrabant.be