Beemdenbrug in Langdorp opnieuw toegankelijk

De Beemdenbrug in Langdorp, die de beide oevers van de Demer verbindt, is terug toegankelijk gemaakt voor rolstoelen, buggy’s en bakfietsen.

Vandaag werd één van de beugels op de Beemdenbrug verwijderd. Hierdoor is deze brug terug toegankelijk voor een breed publiek. 

Door de plaatsing van beugels, die moesten vermijden dat ruiters en gemotoriseerd verkeer gebruik maakten van de brug, was de brug immers niet meer toegankelijk voor rolstoelgebruikers, grotere kinderbuggy’s en bakfietsen.

“We zijn bijzonder blij met deze ingreep. De Demer is een topper voor recreatie. Bruggen zijn de toegangspoort om de hele vallei te verkennen en die is nu beter toegankelijk. In deze coronaperiode is de brug een druk kruispunt. Afstand houden bij het kruisen blijft de boodschap”, zegt Monique Swinnen, gedeputeerde voor toerisme.

De Beemdenbrug in Langdorp speelt een belangrijke rol in de lokale mobiliteit. De brug is ook een belangrijke verbindingsas voor heel wat zachte weggebruikers en toeristen die de regio verkennen.  Want fietsknooppunt 02 ligt aan de rechteroever van de brug, de verbinding naar knooppunt 03 richting Rillaar gaat over de brug. 
 

Monique Swinnen

Gedeputeerde voor toerisme, Provincie Vlaams-Brabant

Stefaan Stegen

Toerisme Vlaams-Brabant, Provincie Vlaams-Brabant

Frank Ilsbroux

Persverantwoordelijke, Provincie Vlaams-Brabant

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

[email protected]

www.vlaamsbrabant.be