Beeldjes maken voor gesneuvelden

ComingWorldRememberMe in Belevingscentrum ’14-’18

Het Belevingscentrum ’14-’18 in Tildonk  ontvangt van 20 tot en met 28 januari het mobiel atelier van het kunstproject ComingWorldRememberMe van Koen Vanmechelen. Men kan er beeldjes maken ter nagedachtenis van de gesneuvelden uit de Eerste Wereldoorlog.

Belevingscentrum streeft naar 800 beeldjes

Van 20 tot en met 28 januari is het Belevingscentrum ’14-’18 in Tildonk, in samenwerking met Ons, opnieuw gastheer voor het project ComingWorldRememberMe.

ComingWorldRememberMe zet van 2014 tot 2018 de Eerste Wereldoorlog op een creatieve manier in de kijker. Curator Jan Moeyaert en kunstenaar Koen Vanmechelen willen op 4 jaar tijd 600.000 beeldjes in klei laten maken als symbool voor de 600.000 gesneuvelden op Belgisch grondgebied. Die beeldjes worden in 2018 in Ieper geplaatst in een ‘land art’ installatie van Koen Vanmechelen. De beeldjes worden in vaste en mobiele ateliers gemaakt, verspreid over heel België.

‘Ook de Ursulazaal van de Engelenburcht in Tildonk doet hieraan mee en wordt van 20 tot 28 januari omgebouwd tot een heuse werkplaats voor deze beeldjes’, zegt Monique Swinnen, gedeputeerde voor toerisme. ‘Alle bezoekers krijgen er uitleg over het project en kunnen ook zelf hun eigen beeldje maken. We willen in Tildonk 800 beeldjes maken. Dit is één van de laatste ateliers in het project en dus een unieke kans om een bijdrage te leveren aan dit groots herdenkingsevenement’.
 

Praktische informatie

Het mobiel atelier is van 20 tot en met 28 januari dagelijks open van 9 tot 19 uur.

De deelnameprijs bedraagt 5 euro. De deelnameprijs geeft recht op een gratis bezoek aan het Belevingscentrum ’14-’18. De helft van het bedrag gaat naar vredesinitiatieven voor kinderen die vandaag in oorlogssituaties leven.

Voor het brede publiek
Iedereen kan een beeldje komen maken op zaterdagen 20 en 27 januari 2018  en zondagen 21 en 28 januari van 9 tot 19 uur.
Inschrijven is op deze momenten niet nodig.
Wie liever tijdens de week komt, checkt best vooraf of er op dat moment nog plaatsen beschikbaar zijn.

Voor groepen
Scholen en groepen kunnen tijdens de school- en werkuren terecht in het atelier.
Inschrijven is voor groepen noodzakelijk. De workshop duurt ongeveer een half uur en kan met maximaal 24 personen gevolgd worden.

Inschrijven voor groepen kan via Toerisme Vlaams-Brabant, Ragna Van Den Bergh, tel. 016 26 76 28 of grooteoorlog@vlaamsbrabant.be

Monique Swinnen

Gedeputeerde voor toerisme, Kabinet Swinnen,Provincie Vlaams Brabant

Vital Geeraerts

Persmedewerker Toerisme Vlaams-Brabant, Provincie Vlaams Brabant

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

info@vlaamsbrabant.be

www.vlaamsbrabant.be