Bedrijven lokken naar Zuid-Oost Hageland

Bedrijven lokken naar Zuid-Oost Hageland

Start begeleidingsloket

De provincie Vlaams-Brabant start met een begeleidingsloket om de gemeenten van Zuid-Oost Hageland te helpen bij het aantrekken van bedrijven. 

“Via een concurrentieel en aantrekkelijk vestigingsklimaat willen we, samen met de gemeenten Glabbeek, Geetbets, Hoegaarden, Kortenaken, Landen, Linter, Tienen en Zoutleeuw, meer bedrijven aantrekken en behouden in deze regio”, zegt Ann Schevenels, gedeputeerde voor economie. “Het begeleidingsloket zal hiervoor alle actoren voor economische ontwikkeling bij elkaar brengen en begeleiden”.       

Concreet gaat het onder meer over actoren als de Zuid-Oost Hagelandse gemeenten, de bedrijven uit deze regio, Interleuven, Voka, Unizo, POM, Vlaio en VDAB.    

Om bedrijven aan te trekken zullen de partners de vestigingsaanvragen van bedrijven beantwoorden. En de vestigingsvoorwaarden duidelijk stellen. Belangrijk hierbij is zorgen voor een goede mobiliteitsontsluiting van bedrijvenzones en dorpskernen.

“Als streekmotor zetten we in op de ontwikkeling en ondersteuning van bedrijvenzones”, zegt gedeputeerde Ann Schevenels.

Het begeleidingsloket Zuid-Oost Hageland geeft ook advies over begeleiding van businessplannen, over subsidies bij de verschillende overheden en helpt bij de aanvraag van bedrijfsvergunningen.

Contacteer ons
Ann Schevenels Gedeputeerde voor economie, Provincie Vlaams Brabant
Maikel van de Winckel Dienst economie, Provincie Vlaams Brabant
Ann Schevenels Gedeputeerde voor economie, Provincie Vlaams Brabant
Maikel van de Winckel Dienst economie, Provincie Vlaams Brabant
Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creƫert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Provincie Vlaams-Brabant
Provincieplein 1
3010 Leuven