Bedrijfsbezoek aan miK-Klimaatambassadeur 2022

Harol geeft inkijk in klimaatbewust ondernemen

Zonweringspecialist Harol kreeg op 30 november Bart Nevens, gedeputeerde voor leefmilieu, op bezoek. Als miK-Klimaatambassadeur 2022 gaf Harol toelichting bij de initiatieven die het bedrijf neemt om zijn voetafdruk zo klein mogelijk te houden. Tijdens een rondleiding in de nieuwe BEN-kantoren in Diest werd de totaalaanpak in duurzaam ondernemen alvast snel duidelijk.

Onder het bedrijfsmotto ‘We believe in natural cooling’ werd zonweringproducent Harol uitgeroepen tot miK-Klimaatambassadeur 2022. Deze titel, een initiatief van de provincie Vlaams-Brabant en Voka Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant, is weggelegd voor bedrijven die zich op bijzondere wijze inzetten voor klimaatneutraal en duurzaam ondernemen.

Op 30 november brachten gedeputeerde Bart Nevens en Kris Claes van Voka een bezoek aan Joris en Annick Draelants van Harol in Diest, klimaatambassadeurs 2022.
Op 30 november brachten gedeputeerde Bart Nevens en Kris Claes van Voka een bezoek aan Joris en Annick Draelants van Harol in Diest, klimaatambassadeurs 2022.

Traditiegetrouw bezoekt Bart Nevens, gedeputeerde voor Milieu en Duurzaamheid bij de provincie Vlaams-Brabant, de winnaar. Harol-CEO Annick Draelants gaf een rondleiding in de pas gerenoveerde kantoren en lichtte enkele duurzaamheidsinitiatieven toe. Concreet werd Harol bekroond voor zijn totaalaanpak in duurzaam ondernemen. Zoals maximaal hergebruik van aluminiumafval en regenwater, maar ook fietsleasing, hybride en elektrische bedrijfswagens, structureel telewerk en nieuwe BEN-kantoren. Maar de blikvanger van het traject is ongetwijfeld de eigen windturbine die Harol sinds een jaar van 100% groene stroom voorziet.

“Het aanpakken van de klimaatverandering en het reduceren van de uitstoot van broeikasgassen zijn wellicht een van de belangrijkste wereldwijde uitdagingen. De huidige energiecrisis maakt de nood om zuinig te zijn met energie en om te investeren in duurzame energie nog acuter. Bedrijven spelen hierin een onmiskenbare rol en kunnen een fantastisch voorbeeld zijn voor andere bedrijven, maar ook voor ons allemaal", zegt gedeputeerde Bart Nevens.

"Bedrijven uit onze provincie die zich bijzonder inzetten voor klimaatneutraal en duurzaam ondernemen, geven we graag een duw in de rug. Als miK-Klimaatambassadeur mag Harol op tal van evenementen ervaringen uitwisselen met andere ondernemers uit Vlaams-Brabant. Door een bedrijf met 'best practices' aan het woord te laten, zorgen we ervoor dat nog meer bedrijven binnen de provincie inzien dat investeren in duurzaamheid loont", zegt Kris Claes, gedelegeerd bestuurder van Voka Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant.

"Ik ben samen met alle 300 medewerkers van Harol oprecht trots op deze titel. Ons duurzaamheidstraject loopt al enkele jaren en wordt steeds belangrijker. Zorgvuldig omspringen met energie zit ook gewoon in het DNA van Harol. Onze ‘natural cooling’-oplossingen verminderen het energieverbruik in gebouwen, en maken het buitenleven aangenamer. We hopen een inspiratie te mogen zijn voor andere ondernemingen”, besluit Annick Draelants, CEO van Harol.

Bart Nevens

Gedeputeerde, Provincie Vlaams-Brabant

Gunter De Ryck

Dienst leefmilieu, Provincie Vlaams-Brabant

Frank Ilsbroux

Persverantwoordelijke, Provincie Vlaams-Brabant

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

info@vlaamsbrabant.be

www.vlaamsbrabant.be