Bebording en markeringen op fietssnelweg tussen Leuven en Brussel gaan van start

Vanaf deze week starten de bebordings- en markeringswerken op de F3, de fietssnelweg tussen Leuven en Brussel. Deze nieuwe markeringen en signalisatie zullen er na ongeveer twee weken staan. De provincie Vlaams-Brabant, de gemeenten Herent, Kortenberg, Zaventem en Leuven, werken aan een betere zichtbaarheid en samenhang van deze fietssnelweg.

‘Met de signalisatie willen we het de fietser makkelijker maken om de fietssnelweg te volgen en te herkennen. Dit doen we door fietsers te ondersteunen met routebegeleidingsborden en de route zichtbaar te maken voor nog-niet-fietsers. We hopen hen kennis te laten maken met dit aangename mobiliteitsproduct dat een waardig alternatief is voor de auto. Op de verzadigde as Leuven-Brussel biedt de fietssnelweg voor pendelaars richting Brussel of Leuven een filevrije en stressvrije oplossing. In een volgende fase werken we nog aan informatieborden en enkele servicepunten op de F3’, zegt Tom Dehaene, gedeputeerde voor mobiliteit.

Vanaf 16 april begint de plaatsing van de borden die fietsers routebegeleiding zullen geven in Zaventem, richting Leuven, wat ongeveer tweeënhalve week in beslag zal nemen.

Vanaf 23 april zullen de vloerstickers, fietssnelwegenlogo op de ondergrond, aangebracht worden. De werken starten in Leuven, richting Brussel, en zullen na ongeveer tien werkdagen afgerond zijn, afhankelijk van het weer. Bij regenweer kunnen deze grondstickers niet geplaatst worden.

Agentschap Wegen & Verkeer zal op zijn grondgebied instaan voor het aanbrengen van de borden.

In 2016 ontwikkelden de provincies een herkenbaar logo voor fietssnelwegen, en kreeg iedere fietssnelweg een uniek nummer. Dit logo en de unieke nummers vormen de basiselementen voor talrijke bouwstenen die de fietssnelwegen herkenbaar en leesbaar moeten maken. Ook de andere Vlaamse provincies rollen het fietssnelwegenlogo uit op verschillende fietssnelwegen.

Het project op de F3 wordt gerealiseerd met middelen van de provincie Vlaams-Brabant en het Europese project CHIPS (Interreg Noord-West-Europa).

Sofie Pues

Dienst Mobiliteit-communicatie, Provincie Vlaams Brabant

Tom Dehaene

Gedeputeerde voor mobiliteit, Provincie Vlaams Brabant

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

info@vlaamsbrabant.be

www.vlaamsbrabant.be