‘Babbelen’ is het mooiste Nederlandse woord voor anderstaligen

Het woord ‘babbelen’ is de winnaar van de wedstrijd ‘Wat is volgens jou het mooiste woord in het Nederlands?’. Deze wedstrijd was een deel van de NT2-campagne van de  provincie Vlaams-Brabant, in samenwerking met het Agentschap Integratie en Inburgering en vzw ‘de Rand’. Winnaar is Gabriele Karstens, een Duitse uit Wezembeek-Oppem .

‘Borrelhapjes’, ‘vleermuis’, ‘pompoen’, ‘gelukkig’… Bijna 300 anderstaligen stuurden hun ‘mooiste woord’ in naar aanleiding van de wedstrijd ‘Wat is volgens jou het mooiste woord in het Nederlands?’ van de provincie Vlaams-Brabant.

‘Deze wedstrijd organiseren we, samen met het Agentschap Integratie en Inburgering en vzw ‘de Rand’, om op verschillende manieren Nederlandse lessen bij anderstalige inwoners te promoten’, zegt Tom Dehaene, gedeputeerde voor Vlaams karakter.

De wedstrijd werd gewonnen door Gabriele Karstens met het woord ‘babbelen’.
Gabriele Karstens woont ondertussen 6 jaar in België. Ze werkt in Brussel als diplomate. Via haar werk kwam ze de laatste jaren vaak in contact met tweetalige bedrijven, waarbij ze merkte dat het een grote troef was om Nederlands te kennen. Ze volgde dan ook al eerder Nederlandse les, maar ze wil nu graag haar Nederlands verder verbeteren door deel te nemen aan een conversatiegroep.
“Ik heb ook net gesolliciteerd voor een job in Den Haag en denk dat het Nederlands ook daarvoor zeer nuttig zal zijn!”, zegt Gabriele Karstens.
Ze deelt de interesse voor het Nederlands met haar zoon, Benjamin, die Nederlands leert voor zijn examens. Ook hij wil graag deelnemen aan de conversatiegroep.

‘Babbelen’, een Vlaams woord voor gezellig praten, is volgens Gabriele Karstens het mooiste woord in het Nederlands omdat het net zo klinkt als zijn betekenis.  Bovendien is het een grappig woord, dat haar doet denken aan kindertaal.
Met haar inzending wint Gabriele een abonnement op ‘Wablieft’, een krant in duidelijke taal, een boekenbon en een gratis cursus Nederlands.

Tom Dehaene

Gedeputeerde voor Vlaams karakter, Provincie Vlaams Brabant

Saskia Schelfaut

Vlaams karakter, Provincie Vlaams Brabant

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

info@vlaamsbrabant.be

www.vlaamsbrabant.be