Baanbrekende gezondheidsprojecten gaan virtueel

Smart Hub Vlaams-Brabant lanceert Health Experience

Smart Hub Vlaams-Brabant lanceert haar innovatieve webbeleving ‘Health Experience’. Via een virtuele rondleiding krijgt men een exclusieve inkijk in baanbrekende projecten van Materialise, imec, Health House, het Rega Instituut KU Leuven, Brussels Airport en B-PHOT Brussels Photonics. ​

“Vlaams-Brabant bulkt van kennis en talent op vlak van gezondheidszorg en –technologie”, zegt Ann Schevenels, gedeputeerde voor economie en innovatie. “Dat vertaalt zich in heel wat succesverhalen. Om nog meer bekendheid te geven aan hun slimme oplossingen lanceren we vandaag een nieuwe webapplicatie. In het najaar volgt een virtual reality beleving. Smart Hub Vlaams-Brabant zet onze regio nog steviger op de kaart als dé ‘slimme regio in het hart van Europa”.

Health Experience focust op zes belangrijke gezondheidsactoren uit Vlaams-Brabant. ​
Via een virtuele rondleiding ontdekken geïnteresseerden de baanbrekende projecten van de volgende zes bedrijven en kennisinstellingen:

 • Materialise is een autoriteit op vlak van medische toepassingen in 3D-printing. ​
  In de virtuele beleving komt men meer te weten hoe 3D-technologie chirurgen kan helpen in het operatiekwartier.
 • imec is dé R&D hub voor nano-elektronica en digitale technologie. ​
  In de virtuele beleving krijgt men informatie over de nieuwste neuroprobe die hersenprocessen bestudeert.
 • Bij Health House, het in Leuven gebaseerde expertisecentrum, ontdekt men de toekomst van gezondheid en gezondheidszorg.
 • Het Rega Instituut KU Leuven is een pionier in het gevecht tegen infectieziekten. ​
  Met de virtuele beleving kijkt men binnen bij hun kroonjuweel CAPS-IT, een geautomatiseerd robotsysteem voor onderzoek op virussen met een hoge risicofactor.
 • Via de virtuele beleving loopt men op de tarmac van Brussels Airport en maakt men kennis met de Airside Pharma Transporter, ook gekend als 'cool dolly'. Die vervoert gekoelde medische producten zonder temperatuurshocks van het magazijn tot het vliegtuig. ​ ​
 • B-PHOT Brussels Photonics is gespecialiseerd in de unieke eigenschappen van licht. Het innovatiecentrum in Gooik gebruikt deze technologie om te innoveren waardoor mensen een betere levenskwaliteit krijgen. ​

“Met Smart Hub Vlaams-Brabant willen we onze buitenlandse handelspositie versterken”, zegt Tom Dehaene, gedeputeerde voor slimme regio en internationalisering.“De focus ligt dan in de eerste plaats op vijf innovatieve topregio’s waarmee onze provincie nauwe banden heeft. Dat zijn Noord-Brabant, Rhein-Neckar, Skåne, hoofdstedelijke regio Denemarken en Chengdu in China. In de huidige omstandigheden zijn digitale middelen een extra opstap om internationale contacten te leggen of te bestendigen”.’

De webbeleving kwam tot stand door een samenwerking tussen Smart Hub Vlaams-Brabant, Health House en Nanopixel.


Health Experience kan men beleven via ​ www.smarthubhealthexperience.be

Ann Schevenels

Gedeputeerde, Provincie Vlaams-Brabant

Tom Dehaene

Gedeputeerde, Provincie Vlaams-Brabant

Roel Casteels

Dienst economie, Provincie Vlaams-Brabant

Frank Ilsbroux

Persverantwoordelijke, Provincie Vlaams-Brabant

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

info@vlaamsbrabant.be

www.vlaamsbrabant.be