Attracties Vlaams-Brabantse provinciedomeinen gaan open op 8 juni

De provincie Vlaams-Brabant besliste om een aantal attracties, horeca en overnachtingsmogelijkheden in haar recreatiedomeinen te openen vanaf maandag 8 juni. Op voorwaarde dat de veiligheidsmaatregelen nageleefd worden, kunnen bezoekers terug minigolf spelen of een fiets huren.

De provinciedomeinen waren reeds open als wandelpark. Ook vissen en tennis waren toegestaan en de speeltuinen konden sinds vorige week opnieuw gebruikt worden. 

Nadat de Nationale Veiligheidsraad groen licht gaf voor de heropening van attracties, heeft de provincie Vlaams-Brabant besloten om een aantal attracties in de provinciedomeinen Halve Maan in Diest, Huizingen, Kessel-Lo en Het Vinne in Zoutleeuw te openen vanaf maandag 8 juni.

“Het gaat dan heel concreet om de minigolf en het verkeerspark in Kessel-Lo, de minigolf, de mini-cars en het verhuren van fietsen in de Halve Maan, de minigolf in Huizingen, verhuur van fietsen en educatieve rugzakken voor natuurbelevingsactiviteiten in Het Vinne”, zegt Ann Schevenels, gedeputeerde voor de provinciedomeinen. 

Om de veiligheid van de bezoekers en het personeel te waarborgen, moeten de bezoekers een aantal veiligheidsmaatregelen in acht nemen. Naast het respecteren van de afstand van 1,5 meter moeten ze bijvoorbeeld ook hun handen ontsmetten bij het betreden en verlaten van de attractie. Het materiaal zal, na elk gebruik, ontsmet worden.

Ook de horeca in de domeinen gaat terug open en men kan terug overnachten op het kampeerautoterrein in Diest en Kessel-Lo, de trekkershutten in Diest en Huizingen en de paalkampeerplaats in Het Vinne in Zoutleeuw.

Een aantal attracties, waar de veiligheidsmaatregelen niet uitgevoerd kunnen worden, blijven, net als de zwembaden gesloten. De roei- en trapboten zijn in alle domeinen, door de lage waterstand op de vijvers, ook nog niet open.

De toegang tot de domeinen blijft gratis tot wanneer de coronamaatregelen volledig worden opgeheven en het reguliere aanbod van de domeinen weer mogelijk is.  
De parking van het domein van Kessel-Lo wordt wel terug betalend en er komen aangepaste toegangstarieven voor het provinciedomein van Huizingen. Kinderen tussen 3 en 12 jaar betalen 1,5 euro, volwassen Vlaams-Brabanders 2,5 euro en volwassen niet-Vlaams-Brabanders 4 euro.

 

Ann Schevenels

Gedeputeerde voor de provinciedomeinen, Provincie Vlaams-Brabant

Agnetha Van Pee

Recreatie en provinciedomeinen, Provincie Vlaams-Brabant

Frank Ilsbroux

Persverantwoordelijke, Provincie Vlaams-Brabant

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

info@vlaamsbrabant.be

www.vlaamsbrabant.be