April is Maand van Markt

Van 1 tot en met 30 april organiseren de 5 Vlaamse provincies de Maand van de Markt. Deze campagne zet in op het aantrekkelijker maken van de markt in een levendige handelskern. In Vlaams-Brabant doen 33 gemeenten mee.

“De lokale markten spelen een belangrijke rol in de uitbouw van een lokaal economisch beleid en het levendig houden van de handelskernen. Daarom ondernemen we een maand lang activiteiten die de aantrekkingskracht van de markt verhogen”, zegt Ann Schevenels, gedeputeerde voor economie. “We zijn blij dat opnieuw 33 Vlaams-Brabantse gemeenten aan deze editie deelnemen. Ze vertegenwoordigen hiermee meer dan 70% van de gemeenten die een openbare markt organiseren in onze provincie.”

In Vlaams-Brabant nemen de volgende gemeenten deel aan de campagne: Aarschot, Asse, Beersel, Begijnendijk, Boortmeerbeek, Boutersem, Diest, Dilbeek, Geetbets, Gooik, Grimbergen, Haacht, Halle, Herne, Hoeilaart, Kampenhout, Keerbergen, Kortenberg, Landen, Lennik, Leuven, Meise, Merchtem, Opwijk, Oud-Heverlee, Overijse, Pepingen, Rotselaar, Scherpenheuvel-Zichem, Sint-Pieters-Leeuw, Ternat, Tremelo en Zaventem

Spaaractie bij marktkramers

Tijdens de Maand van de Markt kunnen klanten via de marktkramers deelnemen aan een spaaractie. Marktbezoekers kunnen invulkaarten verzamelen door hun aankopen te doen op de markt. De invulkaarten worden verzameld in een box op de markt. Een onschuldige hand trekt meerdere winnaars. Wie meer aankoopt, ontvangt meer invulkaarten en maakt meer kans om een mooie prijs te winnen. ​

Consumenten kunnen ook via de gratis app ‘ikkooplokaal’ deelnemen. Het volstaat de QR-code bij de marktkramers te scannen. Een ludiek filmpje met Herman Verbruggen toont klanten hoe het moet.

De deelnemende gemeentes stellen zelf de prijzenpot samen.

“Mede dankzij de steun van de provincie willen wij onze wekelijkse markt aantrekkelijker maken, voor jong en oud”, zegt Jorn Lathouwers, schepen van Meise.

Gedeputeerde Ann Schevenels en schepen Jorn Lathouwers promoten de Maand van de Markt in Meise
Gedeputeerde Ann Schevenels en schepen Jorn Lathouwers promoten de Maand van de Markt in Meise

Ann Schevenels

Gedeputeerde, Provincie Vlaams-Brabant

Jorn Lathouwers

Schepen, Gemeente Meise

Alexander Leysen

Dienst economie, Provincie Vlaams-Brabant

Frank Ilsbroux

Persverantwoordelijke, Provincie Vlaams-Brabant

 

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

info@vlaamsbrabant.be

www.vlaamsbrabant.be