April is Maand van MarktVan 1 tot en met 30 april organiseren de 5 Vlaamse provincies de Maand van de Markt. Deze campagne zet in op het aantrekkelijker maken van de markt in een levendige handelskern. In Vlaams-Brabant doen 33 gemeenten mee.

“De lokale markten spelen een belangrijke rol in de uitbouw van een lokaal economisch beleid en het levendig houden van de handelskernen. Daarom ondernemen we een maand lang activiteiten die de aantrekkingskracht van de markt verhogen”, zegt Ann Schevenels, gedeputeerde voor economie. “We zijn blij dat opnieuw 33 Vlaams-Brabantse gemeenten aan deze editie deelnemen. Ze vertegenwoordigen hiermee meer dan 70% van de gemeenten die een openbare markt organiseren in onze provincie.”

Op 24 maart werd de Maand van de Markt in Vlaams-Brabant gelanceerd op de markt van Keerbergen.
Op 24 maart werd de Maand van de Markt in Vlaams-Brabant gelanceerd op de markt van Keerbergen.

In Vlaams-Brabant nemen de volgende gemeenten deel aan de campagne: Aarschot, Asse, Beersel, Begijnendijk, Boortmeerbeek, Boutersem, Diest, Dilbeek, Geetbets, Gooik, Grimbergen, Haacht, Halle, Herne, Hoeilaart, Kampenhout, Keerbergen, Kortenberg, Landen, Lennik, Leuven, Meise, Merchtem, Opwijk, Oud-Heverlee, Overijse, Pepingen, Rotselaar, Scherpenheuvel-Zichem, Sint-Pieters-Leeuw, Ternat, Tremelo en Zaventem.


Spaaractie bij marktkramers

Tijdens de Maand van de Markt kunnen klanten via de marktkramers deelnemen aan een spaaractie. Marktbezoekers kunnen invulkaarten verzamelen door hun aankopen te doen op de markt. De invulkaarten worden verzameld in een box op de markt. Een onschuldige hand trekt meerdere winnaars. Wie meer aankoopt, ontvangt meer invulkaarten en maakt meer kans om een mooie prijs te winnen.

Marktgangers kunnen meedoen aan een spaaractie en hun invulkaart deponeren in de box.
Marktgangers kunnen meedoen aan een spaaractie en hun invulkaart deponeren in de box.

Consumenten kunnen ook via de gratis app ‘ikkooplokaal’ deelnemen. Het volstaat de QR-code bij de marktkramers te scannen. Een ludiek filmpje met Herman Verbruggen toont klanten hoe het moet.

De deelnemende gemeentes stellen zelf de prijzenpot samen.

“Onze wekelijkse markt in Keerbergen trekt elke vrijdag een heleboel bezoekers naar het centrum, wat ook een boost geeft aan onze lokale handel. Met de Maand van de Markt zetten we winkelen in Keerbergen extra in de verf”, zegt Jens Eggers, schepen van Keerbergen.

Meer info: www.keerbergen.be/maandvandemarkt

Ann Schevenels

Gedeputeerde, Provincie Vlaams-Brabant

Jens Eggers

Schepen, Gemeente Keerbergen

Alexander Leysen

Dienst economie, Provincie Vlaams-Brabant

Frank Ilsbroux

Persverantwoordelijke, Provincie Vlaams-Brabant

 


 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

[email protected]

www.vlaamsbrabant.be