Albertpark in Halle wordt heraangelegd

Het Albertpark in Halle wordt 125 jaar. Tijd voor een make over. Deze zomer worden de paden heraangelegd, het meubilair vernieuwd en komt er een inkomplein aan de Basiliekstraat.

Tijdens de zomer gaan de werken van de heraanleg van het Albertpark in Halle verder.
Zo worden de paden heraangelegd in Engelse landschapsstijl, zoals ze in 1897 ooit aangelegd werden. De overtollige verharding wordt weggenomen en in de plaats komt een waterdoorlatende halfverharding.

“Ook het parkmeubilair wordt vernieuwd. Zo komen er nieuwe fietsstallingen, zitbanken die meegaan met de vormgeving van de paden en nieuwe verlichting. Met extra lichtpunten verhogen we ook de veiligheid in ons stadspark”, zegt Marc Snoeck, burgemeester van Halle.

“Er komt een inkomplein aan de Basiliekstraat. Dit plein kan gebruikt worden voor kleinere culturele evenementen of een (kerst)markt”, vult schepen Marijke Ceunen aan.

Eerder werden de zieke en dode bomen verwijderd en werden 42 nieuwe parkbomen aangeplant. Ook kwam er een Zenneterras.

“In het najaar gaan we dan, in een laatste fase van de werken, kleurrijke vaste plantenborders aanplanten langsheen de Parklaan”, zegt schepen Bram Vandenbroucke.

“We willen de open ruimten in de buurt van de Zenne behouden, versterken of herinrichten. Het Albertpark is een belangrijke schakel in het langgerekte Zennelandschap dat via groenblauwe projecten Lembeek met Buizingen zal verbinden. Het Landschapspark moet op termijn een langgerekt groen lint vormen met de Zenne als blauwgroene drager”, besluit Ann Schevenels, gedeputeerde voor ruimtelijke planning.

De stad Halle heeft een budget van 509.000 euro voor de heraanleg van het park. De Vlaamse overheid heeft een subsidie van 300.000 euro gegeven waarvan een deel zal gaan naar de herinrichting van het park. De provincie Vlaams-Brabant investeert 50.000 euro in het park.

De vernieuwing van het park kadert in het Strategisch Project Zennevallei en is een initiatief van de provincie Vlaams-Brabant, de stad Halle, de gemeenten Sint-Pieters-Leeuw, Beersel en Drogenbos en Regionaal Landschap Pajottenland & Zennevallei, gesubsidieerd door de Vlaamse overheid. ​

Ann Schevenels

Gedeputeerde, Provincie Vlaams-Brabant

Marc Snoeck

Burgemeester, Stad Halle

Daan Demey

Dienst ruimtelijke planning, Provincie Vlaams-Brabant

Frank Ilsbroux

Persverantwoordelijke, Provincie Vlaams-Brabant

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

info@vlaamsbrabant.be

www.vlaamsbrabant.be