Afrika Filmfestival toont film in Leuvense wijken

Start in Provinciehuis op 9 maart

Van 9 maart tot 12 mei trekt het Afrika Filmfestival met ‘Afrika in je wijk’ naar de Leuvense wijken. De bedoeling van dit ‘pre-festival’ is een breed publiek de smaak van Afrikaanse film te pakken te laten krijgen.
De ‘wijkronde’ start op vrijdag 9 maart om 20 uur met de vertoning van Bram Fischer in het Provinciehuis.

Het Afrika Filmfestival, dat officieel opent op 20 april, is uitgegroeid tot één van de belangrijkste festivals van films uit en over Afrika in Europa en heeft een vaste plaats verworven in het cultureel landschap van Vlaams-Brabant.
 
In aanloop naar het festival organiseert Afrika Filmfestival op meer dan 20 locaties in en rond Leuven gratis wijkvertoningen: in winkels, buurtcentra, kerken, bibliotheken, kantoorgebouwen. Een selectie van de beste films van/over Afrika die de afgelopen jaren op het Afrika Filmfestival vertoond werden, komen naar je buurt. Een unieke kans om deze films te ontdekken of opnieuw te bekijken en de mensen in de buurt te leren kennen.

‘Afrika Filmfestival wil een zo breed en divers mogelijk publiek vertrouwd maken met kwaliteitsvolle en maatschappelijk relevante films van en over Afrika. Met films die een venster op de wereld bieden, nieuwe inzichten bieden en een verrijking zijn. Om mensen samen te brengen, om vooroordelen tegen te gaan, om een vreedzame, interculturele samenleving te creëren’, zegt Tie Roefs, gedeputeerde voor Noord-Zuid. ‘Met een steun van 65.000 euro zijn we de hoofdsponsor van het Afrika Filmfestival. Bovendien zijn we op 9 maart in het Provinciehuis ook gastvrouw voor de film Bram Fischer, een film over de advocaat van Mandela die dit jaar 100 zou geworden zijn’.

‘Omdat veel mensen om allerlei redenen zo goed als nooit naar de cinema gaan, brengen wij met onze wijkvertoningen de Afrikaanse films naar de mensen, in buurthuizen, kerken of moskeeën’, zegt Barbara Brugmans van Afrika Filmfestival. ‘Zo proberen we de drempels weg te werken: de films zijn gratis, gaan door in de wijk zelf in een voor de mensen vertrouwde zaal, met een vertrouwd publiek’.

Programma-Afrika in je wijk

JPG - 106 Kb

Tie Roefs

Gedeputeerde voor Noord-Zuid, Provincie Vlaams Brabant

Barbara Brugmans

Afrika Filmfestival

Lisa Deweirdt

Noord-Zuid, Provincie Vlaams Brabant

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

info@vlaamsbrabant.be

www.vlaamsbrabant.be