ACE Packaging uit Diest is Klimaatambassadeur 2017

Producent van duurzame en composteerbare verpakkingen krijgt meerderheid van de stemmen

Tijdens de nieuwjaarsreceptie van Voka Vlaams-Brabant maakten de provincie Vlaams-Brabant en Voka Vlaams-Brabant de Klimaatambassadeur voor Vlaams-Brabantse bedrijven 2017 bekend. Verpakkingsfabrikant ACE Packaging uit Diest gaat met de titel lopen.

Bedrijven konden zich kandidaat stellen voor de wedstrijd ‘Vlaams-Brabants Klimaatambassadeur 2017’.
De provincie Vlaams-Brabant en Voka Vlaams-Brabant selecteerden 3 finalisten op basis van criteria als relevantie van de duurzame acties, grootte van de acties en opname van duurzaamheid in de core business van het bedrijf.

De drie finalisten waren Flokk NV uit Roosdaal, Multiobus Van Mullem & zonen uit Tienen en ACE Packaging uit Diest.

Na een online stemcampagne werd uiteindelijk ACE Packaging verkozen tot ‘Klimaatambassadeur 2017’.

Dit bedrijf produceert duurzame broodzakken (Compy) en milieuvriendelijke verpakkingen voor bakkerijen, slagerijen en supermarkten. Alle zakken worden gemaakt op basis van een natuurlijke coating, in plaats van aardolie. Ook zijn ze overgeschakeld op watergebaseerde lijm in plaats van een lijmsoort op basis van aardolie. Hierdoor zijn hun papieren zakken 100% recycleerbaar. Het merendeel van de zakken is bovendien composteerbaar.

Blijven innoveren

“We maken wellicht de meest milieuvriendelijke verpakking op de planeet’, zegt Brenda Durniseau, Marketing & Communication van ACE Packaging. ’Toch blijven we vooruitblikken om het nog beter te doen. Zo willen we nieuwe certificaten halen om binnen twee jaar te evolueren naar een 100% composteerbare productie. We zoeken voortdurend naar nieuwe manieren van ecologische verpakkingen’.

Naast duurzame producten zet ACE Packaging ook in op een duurzame bedrijfsvoering. Zo hebben ze 7.500 m2 aan zonnepanelen op hun dak en is hun zusterbedrijf gehuisvest in een passief bedrijfsgebouw.


Ondernemers nodig voor klimaatneutraliteit

‘Iedereen heeft de mond vol van klimaatneutraliteit, duurzaam bouwen en energiebesparingen. Maar een aantal Vlaams-Brabantse ondernemingen zet concrete stappen in deze richting. We willen hen met deze wedstrijd dan ook in de bloemetjes zetten’, zegt Peter Van Biesbroeck, algemeen directeur van Voka Vlaams-Brabant.

‘We hebben de ambitie om van de provincie Vlaams-Brabant tegen 2040 een klimaatneutrale provincie te maken’, zegt Tie Roefs, gedeputeerde voor milieu en duurzaamheid. ‘Bedrijven spelen hierin een belangrijke rol. Met deze wedstrijd willen we ondernemers stimuleren om de CO2-uitstoot van hun bedrijf te beperken en zo bij te dragen aan een klimaatneutraal Vlaams-Brabant.’
 

Vierde Klimaatambassadeur

De provincie Vlaams-Brabant en Voka – Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant verenigen hun krachten in miK, het milieu-infopunt voor de kmo. Sinds 2014 verkiest miK elk jaar één bedrijf tot Klimaatambassadeur. De vorige winnaars zijn NNOF (2014), Ecoworks (2015) en Kasteelhoeve Wange (2016). In mei 2018 start de zoektocht naar de volgende klimaatambassadeur.

Naast de verkiezing van de Klimaatambassadeur ondersteunt en begeleidt miK bedrijven bij het zetten van stappen richting duurzaamheid, klimaatneutraal ondernemen en energiebesparing. Met miK willen de provincie Vlaams-Brabant en Voka Vlaams-Brabant ondernemers motiveren om duurzaamheid echt binnen te brengen in het DNA van de onderneming en om van hun bedrijf een klimaatbedrijf te maken..

 

Astrid De Man

VOKA – KAMER VAN KOOPHANDEL VLAAMS-BRABANT

Brenda Durniseau

ACE-Packaging

Gunter De Ryck

Dienst Leefmilieu

Tie Roefs

Gedeputeerde voor milieu en duurzaamheid

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

[email protected]

www.vlaamsbrabant.be