Aanleg nieuw busstation en vervolgens vernieuwing Stationsplein in Diest

Vernieuwingswerken station gaan volgende fase in

De eerste fase van de vernieuwingswerken van het station van Diest is achter de rug. Na de vernieuwing van de fietsenstalling is het tijd voor een volgende stap: de aanleg van een nieuw busstation voor een betere dienstverlening en meer comfort voor de busreizigers.

Na de bouw van de nieuwe fietsenstalling ​ komt de vernieuwing van het busstation aan de beurt
Na de bouw van de nieuwe fietsenstalling ​ komt de vernieuwing van het busstation aan de beurt

De werken voor het nieuwe busstation staan in de startblokken. Het nieuwe busstation komt vlak naast het huidige busstation. Reizigers en passanten zullen de werken op de voet kunnen volgen. Bij het ontwerp werd volop ingezet op het creëren van een comfortabele plek voor reizigers en personeel. Hierbij kregen ook groenzones een plaats.

Er wordt ruime, moderne schuilgelegenheid voorzien, met daarbij volop aandacht voor toegankelijkheid. Digitale informatieborden, die de vertrektijden van de bussen in realtime weergeven, vervolledigen het geheel.

Het nieuwe busstation biedt plaats aan 8 (gelede) bussen, met daarnaast ook nog 2 wachthaltes waar de bussen hun vertrektijd kunnen afwachten zonder het andere verkeer te hinderen.

De Lijn blijft het bestaande busstation gebruiken tot het nieuwe in gebruik kan worden genomen. De streefdatum is de zomer van 2022. Daarna start de Stad Diest de werken voor de vernieuwing van het Stationsplein, waar momenteel het huidige busstation gevestigd is. Het nieuwe stationsplein en nieuwe busstation zullen zoveel mogelijk één geheel vormen ; het herhalen van kernmaterialen en groenzones benadrukt de eenvormigheid.

Ann Schevenels

Gedeputeerde, Provincie Vlaams-Brabant

Karen Van der Sype

Woordvoerder, De Lijn

Dimitri Temmerman

Woordvoerder, NMBS

Frédéric Petit

Woordvoerder, Infrabel

Karen Dirickx

Dienst ruimtelijke planning, Provincie Vlaams-Brabant

Frank Ilsbroux

Persverantwoordelijke, Provincie Vlaams-Brabant

 

 

 

 

 

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

[email protected]

www.vlaamsbrabant.be