968 Vlaams-Brabanders maken hun tuin groener

Afhaalmoment samenaankoop op 7/12

968 Vlaams-Brabanders namen deel aan de succesvolle samenaankoop ‘Behaag je tuin’ van de vijf Vlaams-Brabantse regionale landschappen en de provincie. Ze zorgen hiermee voor meer natuur in hun eigen tuin. Op zaterdag 7 december worden 58.213 stuks plantgoed verdeeld in 54 Vlaams-Brabantse gemeenten.

In september en oktober konden inwoners van 54 Vlaams-Brabantse gemeenten kwalitatief en streekeigen plantgoed bestellen. Zo kunnen ze hun tuin vergroenen met inheemse hagen, heggen, houtkanten en hoogstam(fruit)bomen.
Op zaterdag 7 december kunnen de 968 Vlaams-Brabanders hun bestelling afhalen in het verdeelpunt van hun gemeenten (zie bijlage).

“Met dit streekeigen plantgoed richten inwoners hun tuin natuurvriendelijker in en zorgen ze voor een hogere biodiversiteit in hun buurt”, zegt Bart Nevens, gedeputeerde voor milieu en duurzaamheid. “Deze tweede samenaankoop was een succes. Niet minder dan 968 inwoners bestelden 58.213 stuks plantgoed voor hagen, heggen en houtkanten. Dit is samen goed voor 16 kilometer groene linten in de Vlaams-Brabantse tuinen. Via deze actie komen ook 1.441 hoogstam(fruit)bomen, 363 klimplanten en 68 wilgenhutten in tuinen terecht”.

Door het succes van deze groepsaankoop wordt deze actie vanaf 1 september 2020 hernomen.

 

Afhaalpunten samenaankoop

XLSX - 19 Kb

Bart Nevens

Gedeputeerde voor leefmilieu, Provincie Vlaams-Brabant

Greet De Prins

Communicatie Regionale Landschappen, Provincie Vlaams-Brabant

Frank Ilsbroux

Persverantwoordelijke, Provincie Vlaams Brabant

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

info@vlaamsbrabant.be

www.vlaamsbrabant.be