9 Wandelzondagen in dé wandelprovincie

De provincie Vlaams-Brabant organiseert van eind september tot november 9 wandelzondagen in de verschillende wandelgebieden die de regio rijk is. Zondag 27 september start de reeks en kan men wandelen door de kasteelparken van Gaasbeek en Groenenberg.

“Vlaams-Brabant is dé wandelprovincie”, zegt Monique Swinnen, gedeputeerde voor toerisme. “We willen dat ook bewijzen en de troeven van onze toeristische regio’s in de kijker plaatsen. Daarom organiseren we in het najaar 9 wandelzondagen in onze wandelgebieden”.

Overzicht wandelzondagen:

  • 27/09: Pajottenland/Zennevallei
  • 04/10: Pajottenland/Zennevallei
  • 11/10: Brabantse Kouters
  • 18/10: Demer & Dijle
  • 025/10: Zuid-Dijleland
  • 01/11: De Merode
  • 08/11: Hagelandse Heuvels
  • 15/11: Velpevallei
  • 22/11: Getevalle


“De deelnemers kunnen niet alleen de streek beleven aan de hand van de mooiste wandelingen, onderweg kunnen ze ook genieten van streekproducten”, zegt Ann Schevenels, gedeputeerde van evenementen.

De wandelingen zijn zo’n 12 km en vormen een lus langsheen wandelknooppunten. Deelnemen is gratis maar vooraf inschrijven is nodig.
De deelnemers krijgen een tijdsslot tussen 9 en 12 uur. Aan de startplaats ontvangen ze een plan met de route. De streekproducten zijn een verrassing voor onderweg.

Meer info en inschrijven: www.toerismevlaamsbrabant.be/wandelzondagen
 

 

Monique Swinnen

Gedeputeerde voor toerisme, Provincie Vlaams-Brabant

Ann Schevenels

Gedeputeerde voor evenementen, Provincie Vlaams-Brabant

Willem Vandenhoeck

Evenementenwerking

Frank Ilsbroux

Persverantwoordelijke, Provincie Vlaams-Brabant

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

info@vlaamsbrabant.be

www.vlaamsbrabant.be