9 Vlaams-Brabantse verenigingen worden koninklijk

Dit jaar ontvangen 9 Vlaams-Brabantse organisaties brevetten met de titel van koninklijke maatschappij.

 

"Verenigingen die hun vijftig jarig bestaan vieren, kunnen de titel van koninklijke maatschappij aanvragen", zegt provinciegouverneur Jan Spooren.

"Door de coronacrisis kunnen we dit jaar geen plechtigheid organiseren om de vrijwilligers uit deze verenigingen te feliciteren en hen in de bloemetjes te zetten", zegt gedeputeerde Monique Swinnen. "Dus sturen we hen hun koninklijk brevet feestelijk op".

 

De 9 Vlaams-Brabantse organisaties die dit jaar deze titel mogen toevoegen aan hun naam zijn:

Biljartclub BC Couronne uit Wemmel

De club werd opgericht in 1968 en speelde Franse biljart , de carambole, aan de Houba-de Strooperlaan, tegenover de Heizel. De club werd een jaar later erkend door de Koninklijke Belgische Biljart Federatie. Sinds 2000 speelt de club aan de Merchtemsesteenweg in Wemmel. In de zaal zijn er twee biljarttafels van 2,3 m en twee van 2,85 m.

Foto: bestuur van BBC Couronne
Foto: bestuur van BBC Couronne

55 Plussers uit Attenrode

55 Plussers is de gepensioneerdenbond voor Attenrode-Wever. Ze willen hun leden ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ iedere eerste woensdag van de maand een aangename namiddag bezorgen.

 

Kunstkring Hoeilaart

De kunstkring telt momenteel 9 effectieve kunstenaars en een hele reeks sympathisanten. In hun 50 jarig bestaan hebben ze tientallen tentoonstellingen en lezingen over kunst georganiseerd.

Postzegelclub De Postiljon uit Boortmeerbeek

Deze postzegelclub streeft via tentoonstellingen, deelname aan wedstrijden en veilingen, de uitgave van een clubblad en talrijke bijeenkomsten een zo hoog mogelijk niveau van filatelistische kennis en kunde na. De club is aangesloten bij de Socialistische Federatie van Postzegelverzamelaars.


Judoclub Geetbets

Judoclub Geetbets traint al 50 jaar lichaam en geest van kinderen vanaf 6 jaar tot volwassenen en veteranen en dit van beginners tot zwarte gordel.


Sociaal Fonds Dokter Warrant uit Halle

Het Sociaal Fonds Dr. Warrant, opgericht in 1968, wil de verbondenheid bevorderen tussen de leden van VSOA-FGGA en ACLVB. Het Fonds biedt ook morele en materiële bijstand aan leden die tijdens hun beroepsloopbaan of later te kampen hebben met moeilijkheden. ​

Turn en Dans Everberg vzw

De club telt momenteel 300 leden verspreid over 18 verschillende groepen/disciplines. ​ ​ ​ ​
Dat gaat van kleuters vanaf 3 jaar over dans- en turnlessen voor alle leeftijdsgroepen tot een speciaal programma voor een groep enthousiaste 70-80 jarigen.

Foto: bestuur Turn en Dans Everberg
Foto: bestuur Turn en Dans Everberg

Tafeltennisklub Vilvo uit Vilvoorde

TTK Vilvo is een tafeltennisclub uit Vilvoorde. De club telt zo'n 75 leden die in 7 competitieploegen zijn ingeschreven. De club is gelegen in de Nijverheidsstraat 115A in Vilvoorde.

Foto; bestuur dat Tafeltennisklub Vilvo zijn huidige vorm gaf
Foto; bestuur dat Tafeltennisklub Vilvo zijn huidige vorm gaf

 

Tennisclub Strombeek-Bever vzw

​ Deze tennisclub is gestart als een sociaal bewogen indoorclub in de rand van Brussel.

TSB is actief sedert 1970 en beschikt over 5 gravel terreinen en 4 omnisport indoor terreinen voor in de winter.
Het aanbod omvat lessen voor volwassenen en jeugd, jeugdstages en de formule Start to Tennis (S2T) vanaf 4 jaar.

 

P.S.: Wil je een interview met één van de bestuursleden van deze organisaties? Neem dan contact op via [email protected] of 0477 44 82 25

 

Monique Swinnen

Voorzitter, Leader Hageland

Jan Spooren

Gouverneur, Provincie Vlaams-Brabant

Frank Ilsbroux

Persverantwoordelijke, Provincie Vlaams-Brabant

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​

 

 

 

 

​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​

​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​

​ ​

​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​

​ ​

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

​ ​ ​ ​ ​

 

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

[email protected]

www.vlaamsbrabant.be