612.646 euro voor 5 innovatieprojecten

De provincie Vlaams-Brabant investeert in het totaal 612.646 euro in 5 innovatieve projecten. Het gaat om projecten van Thebasecamp, Pro Natura, Comate, Tinkerlist.tv en BP Precision Airline Services.

Vlaams-Brabant is de kennisregio bij uitstek. De provincie Vlaams-Brabant ondersteunt dit door met Voka Vlaams-Brabant, KU Leuven en POM Vlaams-Brabant, de partners binnen Smart Hub Vlaams-Brabant, samenwerkingen te initiëren en te ondersteunen met de provinciale innovatiesubsidie.

“Om onze sterktes nog verder te ontwikkelen en nog meer mensen aan het werk te helpen, ondersteunen we innovatie in onze regio”, zegt Ann Schevenels, gedeputeerde voor economie. “Dit jaar selecteerden we 5 van de 18 ingediende  projecten die samen 612.646 euro subsidies ontvangen. Het zijn vernieuwende projecten met een uitgesproken marktpotentieel  gebaseerd op een samenwerking van bedrijven, kennisinstellingen en andere actoren”. 

De 5 innovatieprojecten zijn:

•    innovatieve verwerking van lokaal geoogste voedingsoverschotten tot smakelijke, lang te bewaren en snel te bereiden maaltijden van Thebasecamp uit Leuven-Tienen-Bonheiden

Thebasecamp, een project van het gelijknamige bedrijf en zijn partners, ontvangt 75.000 euro. Het bedrijf kan hiermee aan de slag om zijn gezonde ‘ready-to-cook'-meals, gebaseerd op een innovatief drogingsproces, verder te ontwikkelen.

•    Nature Based Offices: de lokale productie van bureaumeubilair uit groenresten van lokaal onderhoud in parken en natuurgebieden 

Het project Nature-based offices, onder leiding van Pro Natura uit Roosdaal, ontvangt 111.591 euro. Pro Natura en zijn partners gaan vier prototypes nature-based materialen ontwikkelen, gebaseerd op natuurlijke vezels van landschapsbeheerresten. De materialen zullen gebruikt worden in design kantoormeubilair.

•    Waterstofpaneel: de unieke, gedecentraliseerde productie van duurzaam waterstof uit zonlicht en waterdamp op ieders dak

Dit project, onder leiding van Comate uit Leuven ontvangt 142.630 euro voor de ontwikkeling van een marktklaar waterstofpaneel. Hierbij wordt een proefontwikkeling omgevormd tot een veilig, hoogtechnologisch en performant product met een sterk design.

•    One Man Band: een nieuwe manier van kwaliteitsvol TV-maken van script tot productie door één persoon 

One man band, het project onder leiding van Tinkerlist.tv uit Leuven , ontvangt 133.425 euro. Ze ontwikkelen een softwareplatform waarbij een volwaardige televisieproductie door slechts 1 persoon kan gemaakt worden.

•    Washbot: een nieuwe ergonomische wasmethode voor vliegtuigen zonder gemors van zeepsop 

Washbot, het project onder leiding van BP Precision Airline Services bvba uit Diegem, ontvangt 150.000 euro voor de ontwikkeling van een semi-automatische machine die vliegtuigen snel en kwalitatief kan wassen zonder detergent achter te laten.

 

TheBasecamp

PNG - 478 Kb

Waterstofpaneel

PDF - 1.5 Mb

Washbot van Comate

PDF - 543 Kb

Nature Based Offices

PDF - 946 Kb

TinkerList

PDF - 1.9 Mb

Ann Schevenels

Gedeputeerde voor economie, Provincie Vlaams-Brabant

Pierre Faché

Dienst economie, Provincie Vlaams-Brabant

Frank Ilsbroux

Persverantwoordelijke, Provincie Vlaams-Brabant

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

info@vlaamsbrabant.be

www.vlaamsbrabant.be