50.000 euro voor 8 projecten die de handelskern versterken

De provincie Vlaams-Brabant investeert 50.000 euro in projecten die de handelskern van Aarschot, Dilbeek, Geetbets, Halle, Leuven, Lennik en Lubbeek versterken.

“De versterking van onze lokale economie, zeker in deze moeilijke tijden met hoge inflatie en dure energiekosten, staat hoog op onze agenda”, zegt Ann Schevenels, gedeputeerde voor economie. “Door handelskernversterkende initiatieven te ondersteunen, dragen we bij tot een bloeiende economie in onze streek. Daarnaast streven we naar leefbare en levendige dorps- en stadskernen met een toegankelijk en gevarieerd aanbod aan wonen, werken en detailhandel”.

De gemeenten Aarschot, Dilbeek, Geetbets, Halle, Leuven, Lennik en Lubbeek ontvingen een provinciale subsidie voor de versterking van hun handelskern.


Leuven brengt winkelbezoek op wandelafstand van Vaartkomparking in kaart

Eén van deze projecten is het project ‘Vaartkomparking: een (voetgangers)poort tot Leuven’ van de stad Leuven. Hiermee gaat de stad het winkelbezoek op wandelafstand van de Vaartkomparking in kaart brengen. De Vaartkomparking wordt als randparking gepromoot door de stad Leuven. Of en hoe gebruikers van de parking hun weg vinden naar de lokale handel en horeca is nog niet volledig gekend. Door naar bestemming en reden van bezoek te polsen bij de gebruikers van de parking, zal de stad in de toekomst kunnen inschatten in hoeverre bestaande initiatieven, zoals de gratis shuttle en het tarief van 4 uur gratis parkeren, of mogelijke realisaties zoals een aangenamere wandelroute naar het handelscentrum, bijdragen aan een bezoek aan de Leuvense handel en horeca. Via monitoring kan het lokaal economisch beleid rond de parking dus eventueel bijgestuurd worden.

“We hebben dit project bij de provincie ingediend om het potentieel van de Vaartkomparking nog beter te benutten. Op vrijdagen, zaterdagen en shopzondagen rijdt er een gratis shuttle van en naar het stadscentrum. Maar toch blijft die korte verplaatsing een reden om de Vaartkomparking nog niet ten volle te gebruiken en elders in de stad te parkeren. Via dit project willen we te weten komen hoe mensen zich nu én in een ideaal scenario naar de handelskern bewegen. Door bij gebruikers van de parking te polsen naar hun noden en wensen wat betreft die verplaatsing, kunnen we de randparking nog beter uitspelen”, zegt Johan Geleyns, schepen van handel van de stad Leuven. ​

 

Korte beschrijving ander projecten:

Projecten handelskernversterking.docx

DOCX - 36 Kb

Ann Schevenels

Gedeputeerde, Provincie Vlaams-Brabant

Johan Geleyns

Schepen van sport, handel en werk, Stad Leuven

Alexander Leysen

Dienst economie, Provincie Vlaams-Brabant

Frank Ilsbroux

Persverantwoordelijke, Provincie Vlaams-Brabant

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

[email protected]

www.vlaamsbrabant.be