452.194 euro voor nieuwe fietspad in Kapelle-op-den-Bos

De provincie Vlaams-Brabant investeerde 452.193,89 euro in de aanleg van een fietspad langs de Londerzeelseweg in Kapelle-op-den-Bos.

Er ligt sinds voorjaar 2019 een enkelrichtingsfietspad in asfalt over de lengte van zo’n 1.000 meter langs het gedeelte van de Londerzeelseweg tussen De Beughemlaan en Hoogveldweg in Kapelle-op-den-Bos.
De Londerzeelseweg is de verbinding tussen het centrum van Ramsdonk en Kapelle-op-den-Bos. In het verlengde gaat de Londerzeelseweg over in de Mechelseweg en maakt zo een verbinding met Kapelle-op-den-Bos. Deze as loopt op het grondgebied van Ramsdonk en ligt ten westen van de kern.

In de vroegere situatie waren er aan weerszijden van de rijweg smalle, aanliggende enkelrichtingsfietspaden. De fietspaden waren te klein zodat de gebruikers zich hierop niet veilig voelden.

Investeren in fietsen

“Fietsen is één van de manieren om het fileprobleem in onze regio aan te pakken, is gezond en goed voor het milieu’, zegt Tom Dehaene, gedeputeerde voor mobiliteit. “We willen daarom zoveel mogelijk Vlaams-Brabanders de fiets op en moedigen gemeenten financieel aan om nieuwe fietsinfrastructuur aan te leggen op het Bovenlokaal Functioneel Fietsroutenetwerk. Dat is een gemeente-overschrijdend netwerk dat  woonkernen, scholen, winkelcentra en bedrijventerreinen met elkaar verbindt”.

Fietsfonds helpt gemeenten

De subsidies voor deze fietspaden komen uit het Fietsfonds. Fietsinfrastructuur op het bovenlokaal functioneel fietsnetwerk, die voldoet aan een aantal normen rond comfort, breedte en inrichting, kan daardoor tot 90% gesubsidieerd worden.
Het Fietsfonds is een overeenkomst tussen de provincie Vlaams-Brabant en het Vlaams Gewest.

 

Tom Dehaene

Gedeputeerde, Provincie Vlaams-Brabant

Maarten Smeets

Dienst mobiliteit, Provincie Vlaams-Brabant

Frank Ilsbroux

Persverantwoordelijke, Provincie Vlaams Brabant

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

info@vlaamsbrabant.be

www.vlaamsbrabant.be