423 inwoners doen voorstellen om kernen van Geetbets te verbeteren

423 inwoners van Geetbets deden mee aan de enquête ‘Hoe ziet ons dorp er in de toekomst uit?’. Deze bevraging kadert in het project ‘G.bets 2.0’ van de provincie Vlaams-Brabant en de gemeente Geetbets voor de versterking en verbinding van de kernen in deze gemeente. Aan de enquête was een vraagprijs verbonden.

'We zijn blij dat 423 van onze inwoners de enquête ‘Hoe ziet ons dorp er in de toekomst uit?’ invulden’, zegt Jo Roggen, burgemeester van Geetbets. 'Deze schat aan informatie wordt op dit moment verwerkt en later bekend gemaakt'.

'De bevraging past in het kader van ons project ‘G’bets 2.0', zegt Ann Schevenels, gedeputeerde voor ruimtelijke planning. 'Provincie en gemeente werken hierbij samen aan de versterking en de verbinding van de verschillende dorpskernen. Want, zoals veel gemeenten in onze regio, ​ wordt Geetbets steeds vaker geconfronteerd met verdichtingsdruk. Hierdoor staat ze op het kruispunt van een veranderende dynamiek in de dorpskernen. Dit project willen we uitdrukkelijk realiseren met inspraak van de inwoners. Op die manier hopen we tot meer gedragen en kwalitatief betere ontwerpen te komen’. 

De inwoners van Geetbets kregen van 15 juni tot 15 juli de kans om hun wensen en noden kenbaar te maken en te reageren op onderzoeksvoorstellen.
Aan deze bevraging was een prijsvraag verbonden.

Op 30 juli ontvingen de 20 winnaars hun prijs.

Ann Schevenels

Gedeputeerde, Provincie Vlaams-Brabant

Tom De Bruyn

Dienst ruimtelijke planning, Provincie Vlaams-Brabant

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

[email protected]

www.vlaamsbrabant.be