400.706 euro voor 4 nieuwe plattelandsprojecten in Vlaams-Brabant

Vier Vlaams-Brabantse plattelandsprojecten krijgen, via het Europees Programma voor Plattelandsontwikkeling, samen 400.706 euro Europese, provinciale en Vlaamse subsidies. Het gaat om projecten in Herne, Bierbeek, Huldenberg, Oud-Heverlee, Boutersem en Hoegaarden.

“Als streekmotor zorgt de provincie voor het behoud en de verdere ontwikkeling van ons platteland. Niet alleen landbouw, maar ook recreatie en plattelandstoerisme, handel, historisch erfgoed, cultuur en ecologie versterken een bloeiend platteland. Deze subsidies zijn hiervoor een erg belangrijke hefboom”, zegt Monique Swinnen, gedeputeerde voor plattelandsbeleid en Europa.

Volgende plattelandsprojecten werden voorgesteld aan de pers:

  • T’ Goed eten, door het gemeentebestuur Herne
  • Bierbeeks Bier, roerend erfgoed op een onroerende erfgoedsite door de Ruisbroekmolen vzw
  • Buitenbrug door Leren@Vaart
  • Brabants trekpaard, proefprojecten in het kader van innovatieve en duurzame land- en bosbouw door Provincie Vlaams-Brabant

In bijlage vindt u een overzicht van de projecten.

Goedgekeurde projecten oproep 2019.docx

DOCX - 14 Kb

Monique Swinnen

Gedeputeerde voor Europa en plattelandsprojecten, Provincie Vlaams-Brabant

Eva Roeykens

Plattelandscoördinator, Provincie Vlaams-Brabant

Frank Ilsbroux

Persverantwoordelijke, Provincie Vlaams Brabant

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

[email protected]

www.vlaamsbrabant.be