Skip to Content
347.679 euro voor nieuwe fietspaden in Zaventem en Machelen

347.679 euro voor nieuwe fietspaden in Zaventem en Machelen

De provincie Vlaams-Brabant investeerde 347.678,60 euro in de aanleg van fietspaden langs de H.Henneaulaan in Zaventem en de Grensstraat in Machelen.

De fietspaden, gelegen in de internationale diensten- en kantorenzone Keiberg-Kouterveld-Pegasuspark werden aangelegd tussen het kruispunt met de Excelsiorlaan-Belgicastraat in Zaventem en de rotonde met de Kouterveldstraat in Machelen. 

In totaal werd aan beide zijden van de weg over een lengte van 610 m een vrijliggend fietspad van 1,75 m breed aangelegd in rode monoliete betonverharding.
 

Investeren in fietsen

“Fietsen is één van de manieren om het fileprobleem in onze regio aan te pakken, is gezond en goed voor het milieu’, zegt Tom Dehaene, gedeputeerde voor mobiliteit. “We willen daarom zoveel mogelijk Vlaams-Brabanders de fiets op en moedigen gemeenten financieel aan om nieuwe fietsinfrastructuur aan te leggen op het Bovenlokaal Functioneel Fietsroutenetwerk. Dat is een gemeente-overschrijdend netwerk dat  woonkernen, scholen, winkelcentra en bedrijventerreinen met elkaar verbindt”.
 

Fietsfonds helpt gemeenten

De subsidies voor deze fietspaden komen uit het Fietsfonds. Fietsinfrastructuur op het bovenlokaal functioneel fietsnetwerk, die voldoet aan een aantal normen rond comfort, breedte en inrichting, kan daardoor tot 90% gesubsidieerd worden.
Het Fietsfonds is een overeenkomst tussen de provincie Vlaams-Brabant en het Vlaams Gewest.

Contacteer ons
Tom Dehaene Gedeputeerde voor mobiliteit, Provincie Vlaams-Brabant
Maarten Smeets Dienst mobiliteit, Provincie Vlaams-Brabant
Frank Ilsbroux Persverantwoordelijke, Provincie Vlaams Brabant
Tom Dehaene Gedeputeerde voor mobiliteit, Provincie Vlaams-Brabant
Maarten Smeets Dienst mobiliteit, Provincie Vlaams-Brabant
Frank Ilsbroux Persverantwoordelijke, Provincie Vlaams Brabant
Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creƫert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Provincie Vlaams-Brabant
Provincieplein 1
3010 Leuven