286 jongeren op Zorgsafari in Leuven en Vilvoorde

Tijdens de Week van de Zorg krijgen leerlingen van het vierde, vijfde en zesde middelbaar de kans om de zorgsector te ontdekken via een Zorgsafari. Dat is een info- en beleefbeurs om hen te laten kennismaken met de verschillende jobs in de zorg. Op 12 maart vindt een Zorgsafari plaats in Vilvoorde en op 14 maart in Leuven. 286 jongeren uit 5 scholen hebben zich momenteel ingeschreven.

De zorgsector is in Vlaams-Brabant een belangrijke werkgever. Zo’n 46.505 of 11,18% van de werkenden vindt er zijn/haar job in. Maar de zorgsector kent ook een groot aantal knelpuntvacatures.

“Daarom leveren we inspanningen om een instroom aan arbeidskrachten in de zorgsector te stimuleren”, zegt Ann Schevenels, gedeputeerde voor economie. “Samen met onze partners in de zorg lanceren we Zorgsafari’s. Hiermee willen we jongeren warm maken voor een job in de zorg.

Via ​ workshops, infostanden en kennismaking met opleidingen komen jongeren uit de tweede en derde graad van de Vlaams-Brabantse secundaire scholen in contact met de zorgsector.

De Zorgsafari's gaan door op dinsdag 12 maart in Asiat Park (Zaal Bazzor, Mechelsesteenweg 255) in Vilvoorde en op donderdag 14 maart in Campus Corso (Diestsestraat 253) in Leuven. Telkens van 9 tot 16 uur, met een middagpauze tussen 12 en 13 uur.

De Zorgsafari's zijn interactieve workshops in samenwerking met UCLL, St-Fran, Odisee, RTC Vlaams-Brabant, Trede, Qrios, UZ Leuven, Heilig Hart Leuven, Sint Guido, I-mens, Samen Ferm, Familiehulp, Eramus Hogeschool.


Op donderdag 14 maart om 14 uur bezoekt gedeputeerde Ann Schevenels de Zorgsafari in Leuven. En is er mogelijkheid voor een foto en/of interview.

 

Ann Schevenels

Gedeputeerde, Provincie Vlaams-Brabant

Sven Sterckx

Dienst economie, Provincie Vlaams-Brabant

Frank Ilsbroux

Persverantwoordelijke, Provincie Vlaams-Brabant

 

 

 

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

[email protected]

www.vlaamsbrabant.be