250.000ste leerling maakt kennis met witloof dankzij witloofbox

Op 22 december kreeg het vierde leerjaar van GO Spectrum Kampenhout witloofkok Wim Roels over de vloer. Ze maakten samen een ‘croque witloof’. Deze klas was immers de winnaar van de witloofbox-wedstrijd. Bovendien zat de 250.000ste leerling die witloof proeft dankzij de witloofbox van de provincie Vlaams-Brabant in deze klas. De witloofbox is een campagne van de provincie Vlaams-Brabant om schoolkinderen vertrouwd te maken met de smaak van het ‘witte goud’.

In november verdeelde de provincie Vlaams-Brabant 900 witloofboxen aan scholen die zich hiervoor inschreven.

GO Spectrum Kampenhout is één van de scholen die met de witloofbox aan de slag ging.
GO Spectrum Kampenhout is één van de scholen die met de witloofbox aan de slag ging.

“Hiermee konden de leerlingen zelf witloof telen in de klas”, zegt Tom Dehaene, gedeputeerde voor landbouw. “Witloof heeft een unieke smaak. Het introduceren van deze smaak aan kinderen op jonge leeftijd verhoogt hun bereidheid om de groente te proeven. Dat is nodig als je weet dat jonge gezinnen hoe langer, hoe minder witloof eten. Nochtans is witloof rijk aan voedingsstoffen. We willen de kinderen laten ontdekken hoe lekker en gezond witloof, een typische groente van bij ons, kan zijn.”

Gedeputeerde Dehaene en de witloofkoks van L' équipe magique met de 250.000ste leerling die met de witloofbox aan de slag ging.
Gedeputeerde Dehaene en de witloofkoks van L' équipe magique met de 250.000ste leerling die met de witloofbox aan de slag ging.

Het vierde leerjaar van GO Spectrum uit Kampenhout, de klas met de 250.000ste leerling die witloof proeft, kreeg op 22 december witloofkok Wim Roels van L' équipe magique op bezoek. Samen maakten ze een ‘croque witloof’ met het witloof dat door de leerlingen zelf werd geteeld.

Allemaal samen witloofcroques maken.
Allemaal samen witloofcroques maken.

Tien andere scholen wonnen een waardebon van 50 euro voor de aankoop van ingrediënten om zelf een witlooffeestje te organiseren:

1.

Basisschool Sint-Victor

Beersel

2.

Vrije Sint-Clemensschool

Hoeilaart

3.

Heilig-Hart & College

Halle

4.

Nova kids campus Heffel

Leuven

5.

Dorpsschool Kester

Kester (Gooik)

6.

Vrije Basisschool Stap voor Stap

Hakendover (Tienen)

7.

Basisschool Vijverbeek

Asse

8.

GO! Basisschool ​ ‘t Lessenaartje

Essene (Affligem)

9.

Gemeentelijke basisschool De Letterbijter

Wezembeek-Oppem

10.

BUSO Sint-Franciscus

Strijtem (Roosdaal)

Meer info: https://www.vlaamsbrabant.be/nl/onderwijs-en-vorming/educatief-aanbod/witloofbox

Tom Dehaene

Gedeputeerde, Provincie Vlaams-Brabant

Geert Mertens

Dienst land- en tuinbouw, Provincie Vlaams-Brabant

Frank Nevens

Coördinator, Strategisch project Opgewekt Pajottenland

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

info@vlaamsbrabant.be

www.vlaamsbrabant.be