25 nieuwe fietsen voor verkeerspark Kessel-Lo

Het verkeerspark in Kessel-Lo wordt intens gebruikt door het provinciedomein en de politiezone Leuven. Daarom kocht de provincie Vlaams-Brabant 25 nieuwe fietsen aan voor het parcours.


Al meer dan 40 jaar werken de provincie Vlaams-Brabant en de politiezone Leuven samen aan verkeersveiligheid. In het provinciedomein Kessel-Lo gebeurt dit via de theorie- en praktijklessen in het verkeerspark. ​ ​
Jaarlijks krijgen er zo’n 8.000 lagere schoolkinderen de kans om op een afgesloten stratencircuit met een fiets of go-cart de geleerde theorie in de praktijk te brengen. 

Maar ook recreatief wordt het verkeerspark gebruikt door jonge bezoekers van het domein. Van 1 april ​ tot 30 september kan dit op de niet-schoolmomenten aan 3 euro voor een half uur. Jaarlijks goed voor zo'n 6.000 tickets.

Scholen maken gebruik van het verkeerspark in domein Kessel-Lo.
Scholen maken gebruik van het verkeerspark in domein Kessel-Lo.

 

“Door dit intense gebruik was het nodig om een deel van de fietsen te vervangen”, zegt gedeputeerde Ann Schevenels, “En dus kochten we voor 11.000 euro 25 nieuwe fietsen aan bij Velo, een sociaal-economiebedrijf uit onze provincie. Op die manier is er voor de kinderen terug jarenlang fietsplezier gegarandeerd.”

Gedeputeerde Ann Schevenels en Hilde Goossens van Politiezone Leuven tonen, samen met leerlingen van een Herentse school, de 25 nieuwe fietsen.
Gedeputeerde Ann Schevenels en Hilde Goossens van Politiezone Leuven tonen, samen met leerlingen van een Herentse school, de 25 nieuwe fietsen.

Meer info: Provinciedomein Kessel-Lo | Provincie Vlaams-Brabant (vlaamsbrabant.be)

Ann Schevenels

Gedeputeerde, Provincie Vlaams-Brabant

Oswald Debelder

Provinciedomein Kessel-Lo, Provincie Vlaams-Brabant

Frank Ilsbroux

Persverantwoordelijke, Provincie Vlaams-Brabant

 

 

 

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

[email protected]

www.vlaamsbrabant.be