230 nieuwe panelen informeren over landbouw

Hebben koeien een pink? Waarom groeit witloof in het donker? Bestaat er een suikerklontjesplant? Op deze en andere vragen bieden educatieve panelen voortaan een antwoord. De Provinciale Landbouwkamer financiert 229 educatieve panelen voor 82 landbouwbedrijven.

Op 13 december overhandigde gedeputeerde Tom Dehaene de eerste educatieve landbouwpanelen aan de bedrijfsvoerders van het Hof te Berchemveld in Sint-Pieters-Leeuw
Op 13 december overhandigde gedeputeerde Tom Dehaene de eerste educatieve landbouwpanelen aan de bedrijfsvoerders van het Hof te Berchemveld in Sint-Pieters-Leeuw

“Het blijft een voortdurende opdracht van onze landbouwers om bezoekers te informeren over de activiteiten op hun bedrijven”, zegt Tom Dehaene, gedeputeerde voor landbouw. “Met een keuze uit 76 borden van Plattelandsklassen helpen we landbouwers met hun educatieve werk. 16 landbouwthema’s komen aan bod, van melk- tot vleesvee en van groententeelt tot akkerbouw.”

Ze worden besproken met leerlingen bij hun bezoek aan Boeren met Klasse. Maar zijn ook ideaal tijdens bedrijfsbezoeken van verenigingen of vriendengroepen.

 

De Provinciale Landbouwkamer financiert tot drie borden per landbouwbedrijf. De kostprijs van deze panelen bedraagt 20.000 euro.
In totaal gingen 82 landbouwers in op onze oproep. Ze bestelden samen 229 panelen. De borden meten 70 x 100 cm of 90 x 120 cm en zijn door hun grootte makkelijk leesbaar.

Tom Dehaene

Gedeputeerde, Provincie Vlaams-Brabant

Ines Philippaerts

Dienst land- en tuinbouw, Provincie Vlaams-Brabant

Frank Ilsbroux

Persverantwoordelijke, Provincie Vlaams-Brabant

 

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

info@vlaamsbrabant.be

www.vlaamsbrabant.be