20.000ste rit voor Mobiliteitscentrale Vlaams-Brabant

De Mobiliteitscentrale Aangepast Vervoer Vlaams-Brabant regelde, sinds haar start in het Provinciehuis van Leuven in maart 2016, 20.000 ritten voor personen met een vervoersbeperking.

De Mobiliteitscentrale Aangepast Vervoer (MAV) geeft alle Vlaams-Brabantse inwoners met een verminderde mobiliteit, hulpverleners of familie met een mobiliteitsvraag informatie en advies over aangepast vervoer. Ze krijgen een overzicht van de mogelijkheden, de verschillende aanbieders en de verschillende voorwaarden en tarieven.
Wie niet in een rolstoel zit, krijgt advies over de meest geschikte vervoersoptie en de nodige informatie zodat ze snel en gemakkelijk hun vervoer zelf kunnen regelen.
Voor rolstoelgebruikers regelt de MAV het aangepast vervoer zelf. Ritten worden bij voorkeur 2 werkdagen op voorhand aangevraagd.
De MAV heeft zelf geen voertuigen maar werkt met 17 vervoerders samen om de ritten uit te voeren.   


“We vinden het belangrijk dat alle Vlaams-Brabanders aan dezelfde prijs kunnen rijden. In samenwerking met alle vervoerders en met financiële steun van de provincie werd de prijs naar 50 cent per kilometer gebracht”, zegt Tom Dehaene, gedeputeerde voor mobiliteit. “Maar we kijken ook naar het klimaat. Alle ritten worden zo geregeld dat het aantal lege kilometers zo beperkt mogelijk blijft”.

De mobiliteitscentrale kan men bereiken via het gratis nummer 0800 26 990 of via [email protected]

Tom Dehaene

Gedeputeerde voor mobiliteit, Provincie Vlaams Brabant

Alexander Leysen

Dienst mobiliteit, Provincie Vlaams Brabant

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

[email protected]

www.vlaamsbrabant.be