188.930 euro voor betere mobiliteit in 42 Vlaams-Brabantse scholen

De provincie Vlaams-Brabant geeft aan 42 scholen uit 23 gemeenten in totaal 188.930,07 euro subsidies voor hun mobiliteitsproject.

“We willen zoveel mogelijk inwoners aan het fietsen krijgen”, zegt Tom Dehaene, gedeputeerde voor mobiliteit. “Hoe meer kinderen te voet of met de fiets naar school gaan, hoe minder auto’s in de omgeving van de school. Dat zorgt dan weer voor een veiligere schoolomgeving en het past in onze provinciale ambitie om klimaatneutraal te worden”.

Met deze provinciale subsidie investeren scholen in een betere fietsenstalling, extra materiaal voor de verkeerslessen of in schoolfietsen.

De scholen krijgen, naast financiële steun, ook advies op maat om hun projecten verder uit te werken.

De subsidies werden gegeven aan 42 scholen uit Aarschot, Asse, Beersel, Begijnendijk, Bekkevoort, Boutersem, Glabbeek, Halle, Hoegaarden, Kampenhout, Lennik, Leuven, Opwijk, Oud-Heverlee, Roosdaal, Rotselaar, Sint-Gensius-Rode, Sint-Pieters-Leeuw, Ternat, Tienen, Tremelo, Vilvoorde, Zoutleeuw.
Een overzicht van de projecten vind je in bijlage.
 

Asse en Begijnendijk belonen fietsende kinderen

In Asse en Begijnendijk komt dit voorjaar aan elke schoolpoort een Buck-e scanner. De gemeenten starten er samen met de basisscholen een campagne om kinderen te belonen die met de fiets of te voet naar school gaan.
Een sensor op de fiets of rugzak van de leerlingen registreert elke duurzame verplaatsing. In ruil ontvangen de leerlingen digitale munten die ze kunnen omruilen bij lokale handelaars.

Overzicht mobiliteitsprojecten 2019-2020

XLS - 35 Kb

Tom Dehaene

Gedeputeerde voor mobiliteit, Provincie Vlaams-Brabant

Steven Fagard

Dienst mobiliteit, Provincie Vlaams-Brabant

Frank Ilsbroux

Persverantwoordelijke, Provincie Vlaams-Brabant

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

info@vlaamsbrabant.be

www.vlaamsbrabant.be