18.000 euro voor 4 onderwijsflankerende projecten

Provincie steunt creativiteit, techniek en innovatie in het onderwijs

De provincie Vlaams-Brabant investeert 18.000 euro in 4 innovatieve projecten van drie scholen uit Landen, Diest en Zaventem en van de organisatie RTC Vlaams-Brabant. Daarmee steunt ze creativiteit, techniek en innovatie in het onderwijs.


“Vlaams-Brabant is een creatieve en dynamische regio. Innovatie is de motor van ontwikkeling. En onderwijs is de ideale plaats om die vernieuwing aan te moedigen”, zegt Gunther Coppens, gedeputeerde voor onderwijs. “Daarom investeren we in onderwijsinstellingen, leerkrachten en leerlingen die uitdagingen aangaan, inspelen op recente ontwikkelingen en problemen op een creatieve manier proberen op te lossen. Op die manier komen de leerlingen met een stevige bagage op de arbeidsmarkt.”

De volgende projecten kregen provinciale steun:

  • Hof Pepijn uit Landen voor het project ‘Klas van de toekomst’ (5.000 euro)
  • RTC Vlaams-Brabant voor het project ‘Uitleendienst Logistic Case-educatieve koffer’ (5000 euro)
  • ZAVO uit Zaventem voor het project ‘Design-Build-Race (Greenpower Challenge)’ (5.000 euro)
  • De Prins uit Diest voor het project ‘Wood-you: Samen bouwen aan gelijkheid‘ (3.000 euro)

School Hof Pepijn uit Landen voor het project ‘Klas van de toekomst’ ​ (5.000 euro)

Met ‘Klas van de toekomst’ wil de school een innovatieve STEM-klas creëren waarin relevante technologieën worden geïntegreerd en gemakkelijk toegankelijk zijn voor zowel leerkrachten als leerlingen. Met het subsidiebedrag gaat de school materialen aankopen om een stimulerende leeromgeving te creëren. ​

“Dankzij deze investering van de provincie zijn we in staat om praktische STEM-activiteiten te organiseren, de leermotivatie te vergroten, en de aansluiting tussen onderwijs en arbeidsmarkt te versterken. De klas zal fungeren als een model voor toekomstig STEM-onderwijs en bijdragen aan de ontwikkeling van vaardigheden die relevant zijn voor de moderne samenleving”, zegt Kristof Knops, directeur van Hof Pepijn.

 

RTC Vlaams-Brabant voor het project ‘Uitleendienst Logistic Case educatieve koffer( (5000 euro)

RTC Vlaams-Brabant gaat leerkrachten en leerlingen uit het technisch- en beroepsgericht secundair onderwijs, die een studierichting volgen met een duidelijke logistieke component, de kans geven om gratis met de ‘Logistic Case’ educatieve doekoffer in de klas aan de slag te gaan. ​
Dankzij dit project kunnen meer leerlingen de logistieke basisprincipes op een praktische manier aanleren.

Gedeputeerde Gunther Coppens overhandigt de symbolische cheque aan Raf De Boeck, directeur van RTC Vlaams-Brabant.
Gedeputeerde Gunther Coppens overhandigt de symbolische cheque aan Raf De Boeck, directeur van RTC Vlaams-Brabant.

School ZAVO uit Zaventem voor het project ‘Design-Build-Race (Greenpower Challenge)’ (5.000 euro)

De Benelux Greenpower Challenge is een jaarlijkse groene energie-wedstrijd die scholieren en studenten uit België, Nederland en Luxemburg uitdaagt om zelfgebouwde elektrische voertuigen op basis van duurzame energiebronnen te ontwerpen, te bouwen en er ook mee te racen. ​
Deze uitdaging moedigt innovatie aan, bevordert milieubewustzijn en biedt kansen voor samenwerking tussen scholen, industrie en overheden.


School De Prins uit Diest voor het project ‘Wood-you: Samen bouwen aan gelijkheid‘ (3.000 euro)

Leeronderneming en Community Wood-You is een arbeidsgerichte houtopleiding die door de combinatie van pedagogische vernieuwingen, contextrijk leren en sociale gevoeligheid een veilige plek wilt creëren voor jongeren om open te bloeien tot vakmensen. ​
Om dit in de praktijk te realiseren, bouwen ze via dit project een werkplek uit die leerlingen vertrouwd maakt met hun toekomstige job op de arbeidsmarkt. Om deze afdeling ook aantrekkelijk te maken voor meisjes is de bouw van aparte kleedkamers noodzakelijk.

 

Meer info over het subsidiereglement: https://www.vlaamsbrabant.be/nl/premies-en-subsidies/flankerend-onderwijsbeleid

Gunther Coppens

Gedeputeerde, Provincie Vlaams-Brabant

Els Breunig

Dienst onderwijs, Provincie Vlaams-Br&abant

Frank Ilsbroux

Persverantwoordelijke, Provincie Vlaams-Brabant

 

 

 


 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

info@vlaamsbrabant.be

www.vlaamsbrabant.be